18 mesecev zapora zaradi neprilagojene hitrosti

Aktualno, Zanimivosti

V Nemčiji, sicer slavni po svojih avtocestah brez hitrostnih omejitev, so v sredo 34-letnega Rolfa Fischerja obsodili na leto in pol zapora zaradi povzročitve prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti. Vsem tistim ‘dirkačem’, ki po avtocesti…

V Nemčiji, sicer slavni po svojih avtocestah brez hitrostnih omejitev, so v sredo 34-letnega Rolfa Fischerja obsodili na leto in pol zapora zaradi povzročitve prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti.

Vsem tistim ‘dirkačem’, ki po avtocesti drvijo 300 in več kilometrov na uro ter z zvočnimi in svetlobnimi signali prisilijo ostale udeležence v prometu, da se jim umaknejo s prehitevalnega pasu, je to jasno svarilo, da se bodo soočili s hudimi posledicami in kaznimi. Rolf Fischer je s svojim mercedesom CL 600 s 500 KM julija lani na podoben način pri hitrosti med 220 in 250 kilometri na uro prisilil pred seboj vozečo vozilo, da se mu umakne. 21-letna voznica je izgubila oblast nad avtomobilom in se zaletela v drevo, v nesreči pa sta umrli ona in njena dveletna hči. Fischer je sprva nesrečo zanikal, a so mu jo dokazali na podlagi lociranja njegovega mobilnega telefona in postankov na bencinckih servisih.


Sorodne vsebine