Prihajata SUV in kabriolet

Aktualno

Iz Daimler-Chryslerja prihajajo govorice, da za prihodnjo jesen pripravljajo razširitev svoje luksuzne blagovne znamke Maybach z novimi modeli. To naj bi bila luksuzni terenec in kabriolet, oba narejena na osnovi maybacha 57. Luksuzni SUV bo…

Iz Daimler-Chryslerja prihajajo govorice, da za prihodnjo jesen pripravljajo razširitev svoje luksuzne blagovne znamke Maybach z novimi modeli. To naj bi bila luksuzni terenec in kabriolet, oba narejena na osnovi maybacha 57.

Luksuzni SUV bo z dolžino 5,4 metra v potniški kabini nudil veliko udobja šestim potnikom, temeljil pa bo na skrajšani platformi maybacha 57. Motor ostaja enak, 5,5-litrski dvanastvaljni V12, ki bo v SUV-u s 500 KM nekoliko šibkejši kot v limuzini (550 KM), prav tako pa bo navor omejen na okoli 700 Nm (v limuzini 900 Nm). Avtomobil bo verjetno namenjen predvsem ameriškemu trgu, kjer naj bi stal od 370 tisoč dolarjev naprej. Vzporedno pa naj bi na prav tako skrajšani platformi Maybach pripravljal tudi velikega luksuznega kabrioleta, ki naj bi konkuriral prihajajočemu rolls royce phantomu corniche. Za pogon bo verjetno skrbel enako močan V12 kot v limuzini.