Iz Evrope za evropski trg

Aktualno, Novosti

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Toyota na svojem razstavnem prostoru pokazala popolnoma novo corollo verso. Novinka s svežo obliko in prilagodljivo notranjostjo konkurira srednje velikim enoprostorcem, kot sta na primer renault scenic in volkswagen…

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Toyota na svojem razstavnem prostoru pokazala popolnoma novo corollo verso. Novinka s svežo obliko in prilagodljivo notranjostjo konkurira srednje velikim enoprostorcem, kot sta na primer renault scenic in volkswagen touran.

Vseh pet zadnjih sedežev je mogoče sklopiti v dno avtomobila

Nova corolla verso je v potniški kabini opremljena s sedmimi sedeži, vseh pet zadnjih sedežev pa je mogoče popolnoma sklopiti v dno prtljažnega prosotra, ki s tem postane popolnoma ravno. Pri Toyoti obljubljajo enostavno zlaganje sedežev, saj so le-ti najlažji v tem avtomobilskem segmentu.

Robustna, a obenem dinačna zunanja podoba

Za zunanjo obliko so odgovorni v Toyotinem oblikovalskem centru ED2 iz Francije in je narejena posebej za okus evropskega kupca. Spodnji del s poudarjenimi blatniki in zajetnim sprednjim odbijačem se spogleduje s SUV-i, medtem ko je zgornji del karoserije oblikovan dinamično, kar poudarjajo linija strehe, trikoten C stebriček in zadnje luči, pokrite s prozorno plastiko. Odbijač in maska hladilnika sta izdelana v enem kosu, slednjo pa krasi poudarjena izboklina s Toyotino značko.

Nova corolla verso bo cenovno ugodnejša

V potniški kabini prevladujejo kvalitetni materiali, natančnejša pa je tudi izdelava z ožjimi režami med posameznimi deli. Sredinska konzola je obarvana v barvo kovine, notranjost pa je kreirana z različnimi geometrijskimi oblikami in tridimenzionalnimi elementi. Novo toyoto corollo verso bodo izdelovali v Turčiji, od koder prihajata tudi limuzinska in karavanska različica. S tem odpade tudi carina, ki je cenovno bremenila prejšnjo generacijo, ki je v Evropo prihajala z Japonske. Na evropskih in tudi slovenskih cestah novinko lahko pričakujemo spomladi.