Dvojčka iz Detroita

Aktualno, Novosti

Prišel je čas upokojitve limuzine višjega razreda, chryslerja 300 M, na njegovo mesto pa prihaja njegov naslednik, ki ravno ta čas doživlja svojo premiero v Detroitu. Hkrati so pripravili tudi karavansko različico, ki pa so…

Prišel je čas upokojitve limuzine višjega razreda, chryslerja 300 M, na njegovo mesto pa prihaja njegov naslednik, ki ravno ta čas doživlja svojo premiero v Detroitu. Hkrati so pripravili tudi karavansko različico, ki pa so jo zaupali znamki Dodge. Imenuje se magnum, s chryslerjem 300 pa si deli osnovo in motorje.

Chrysler 300 bo na ameriškem trgu dosegljiv že kmalu, na evropske ceste pa bo zapeljal nekoliko kasneje. Šele leta 2006 bodo evropski kupci lahko kupili magnuma, ko čez lužo zapelje tudi znamka dodge. Nekaj manj kot pet metrov dolga Chryslerjeva limuzina si z nekoliko daljšim magnumom ne deli le platforme, temveč tudi motorje. Medtem, ko je prva namenjena tistim, ki cenijo udobje in luksuz, ima dodge v svojem vizirju drugačne, bolj športno orientirane kupce. Ti bodo lahko sprva izbirali med 2.7-litrskim šestvaljnim motorjem s 190 KM, zmogljivejši motor bo iz 3.5 l delovne prostornien izstisnil 250 KM, najzmogljivejšo različico pa bo poganjal 5,7-litrski V8 s 340 KM, ki tako limuzino, kot karavana do hitrosti sto km/h katapultira v 6,3 sekunde. Cenejši izmed obeh bo z osnovno ceno 22.495 dolarjev magnum, najzmogljivejša različica z osemvaljnim agregatom bo stala 29.995 dolarjev in bo tako najzmogljivejši ameriški avtomobil s ceno nižjo od 30.000 dolarjev. V primeru, da se bo trend padanja vrednosti dolarja v primerjavi z evrom nadaljeval, zna biti dvojček tudi pri nas prava poslastica.