Debevc v Logatcu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Ljubljančan Miha Debevc je povsem neznano ime v slovenskem avto-moto športu, a je že na svoji premierni dirki na paralelnem reli krosu minuli konec tedna v Logatcu nase opozoril z odličnimi vožnjami in osvojenim 3….

Ljubljančan Miha Debevc je povsem neznano ime v slovenskem avto-moto športu, a je že na svoji premierni dirki na paralelnem reli krosu minuli konec tedna v Logatcu nase opozoril z odličnimi vožnjami in osvojenim 3. mestom v generalni razvrstitvi! Nastopil je s pokalnim renault cliom s katerim je pod budnim očesom ekipe Lema racing čez leto nabiral svoje prve dirkalne kilometre na dirkališčih v Italiji, Madžarski in na Hrvaškem. Njegov dirkalni inštruktor je bil izkušeni veteran Janez Milavec.

»Moj namen udeležbe na dirki za državno prvenstvo v PRK-ju je bil zaokrožiti in zaključiti učno dirkaško leto na dirkališčih z ekipo Lema racing,« je po dirki navdušeno povedal Miha. »V letošnjem letu smo obiskali kar nekaj mednarodnih dirkališč in na t.i. Open day event-ih pridno trenirali.«

Ravno po zaslugi neobremenjenosti z rezultatom se je 33-letni Miha na svoji prvi dirki v Logatcu odrezal odlično: »S pomočjo odlične ekipe in podpore s strani Lema racing mi je v nedeljskem dežnem tekmovanju z nekaj športne sreče uspel nepričakovan rezultat osvojiti 3. v generalni razvrstitvi tekmovalcev in 4. mesto v diviziji II. Uspeha in rezultata sem zelo vesel, kar mi je še dodatna spodbuda v nadaljevanju razvoja svojih vozniških izkušenj.«

Debevca bomo zagotovo še videli na dirkah. Ob tej priložnosti pa bi k sodelovanju povabili še ostale, ki bi se želeli preizkusiti v dirkalnikih ekipe Lema racing (renault clio CUP, porsche 911 GT3 RSR, formuli Renault 2.0 in BMW junior ter fiat seicento sporting). Več informacij na [email protected] Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Več na lema.si