Nov leta 2005

Aktualno

Konec prihodnjega leta bo Porsche predstavil novo generacijo priljubljenega boxsterja. Pri njegovem snovanju so ostali zvesti filozofiji skromnih oblikovnih sprememb, pa tudi pod pokrovom nas čaka le malo novega. V prodajne salone bo novinec zapeljal…

Konec prihodnjega leta bo Porsche predstavil novo generacijo priljubljenega boxsterja. Pri njegovem snovanju so ostali zvesti filozofiji skromnih oblikovnih sprememb, pa tudi pod pokrovom nas čaka le malo novega. V prodajne salone bo novinec zapeljal spomladi leta 2005.

Zunaj vidne spremembe zajemajo predvsem žaromete ovalne oblike, ki so tudi položneje nameščeni ter spremenjen pokrov motorja. V spojlerju zevajo tri velike odprtine za zrak, nad levo in desno so nameščene ozke meglenke, zadaj pa bomo poslej srečevali podobno optiko luči, kot jih ima carrera GT. Notranjost so pri Porscheju vdeli v kakovostnejše materiale, nov je tudi multimedijski sistem. Višjerasli bodo veseli nekoliko večjih in bolje nastavljivi sedežev, količina prostora pa ostaja s skoraj nespremenjeno medosno razdaljo praktično na isti ravni. Pod pokrovom nas čaka nekoliko večja zaloga moči. Osnovnemu 2.7-litrskemu agregatu so moč za deset konjskih sil povečali na 238 KM, boxsterju S pa prostornino motorja iz 3,2 l povečali na 3,4 l, zmogljivost pa na ta način s 260 KM povečali na 275.