V Evropi leta 2008 prodal več kot 2 milijona avtomobilov

Aktualno

General Motors (GM) je v letu 2008 v Evropi prodal 2.04 milijona vozil s 9.3 % tržnim deležem. Kljub težki gospodarki situaciji je GM-u v Evropi uspelo prodati več kot 2 milijona vozil tretje leto…

General Motors (GM) je v letu 2008 v Evropi prodal 2.04 milijona vozil s 9.3 % tržnim deležem. Kljub težki gospodarki situaciji je GM-u v Evropi uspelo prodati več kot 2 milijona vozil tretje leto zapored.

Chevrolet je znatno popravil svojo prodajo in uspel doseči zgodovinsko številko, več kot pol milijona prodanih vozila v Evropi. Medtem ko se celotna avtomobilska industrija sooča s padcem prodaje za približno 5 %, je Chevrolet-u na evropskem tržišču uspelo svoj prodajo povečati za 11 % – s prodajo 507,000 avtomobilov je tako postavil nov rekord s 2.3 % tržnim deležem. 

“To je veliki uspeh v teh težkih časih. Kljub nepredvidljivi ekonomski situaciji smo, zaradi odličnih prodajnih rezultatov polni optimizma,” je povedal Carl-Peter Forster, predsednik podjetja GM Europe.  “Še vedno ostajamo pri naši odločitvi in tako največ pozornosti namenjamo kvaliteti in strategiji rasti na tržiščih v srednji in vzhodni Evropi. Čeprav se soočamo s težkimi pogoji poslovanja, sem prepričan, da je ekipa GM Europe sposobna nadaljevati z uspešnim poslovanjem tudi v teh časih polnih izzivov. Imamo veliko novih proizvodov, – Opel Insignio, ki je postala evropski avto leta 2009, in Chevrolet Cruze – še vedno pa nadaljujemo s kontrolo naše proizvodnje in stroškov.”

Podpredsednik GM Europe za prodajo, marketing in poprodajo, Brent Dewar, je poudaril, da je za odlične prodajne rezultate zaslužna predvsem trgovska mreža, ki se pravtako sooča s težkimi ekonomskimi izzivi: “Prodati več kot 2 milijona avtomobilov v Evropi tretje leto zapored, je izjemen dosežek. To je predvsem uspeh naše mreže trgovcev, ki je uspela, kljub nepredvidljivi ekonomski situaciji, doseči odlične rezultate.” 

Chevrolet prodal več kot 500,000 avtomobilov

Kljub padcu prodaje avtomobilov na evropskem tržišču, je Chevrolet-u na evropskem tržišču uspelo povečati svojo prodajo za 11 %. S prodajo več kot 507,000 avtomobilov je postavil nov rekord s tržnim deležem 2.3 %. 

“Chevrolet kot znamka GM-a ima zelo pomembno vlogo na evropskem tržišču. V srednji in vzhodni Evropi našim kupcem ponujamo prave avtomobile in dokazali smo, da smo konkurenčni v vseh segmentih v zahodni Evropi. Verjamemo v potenciale naše znamke in nestrpno pričakujemo lansiranje Chevrolet Cruza spomladi 2009, s čimer bomo še ojačali našo zmagovalno portfolijo,” je povedal Brent Dewar.

Opel je dosegel rekordno prodajo v srednji in vzhodni Evropi

Opel je prodal okoli 1,459,000 vozil v Evropi kar je za 10.5 % manj v primerjavi z lanskim letom. To je predvsem posledica finančne krize na zahodnoevropskih tržiščih, ki je zajela celotno industrijo. Po drugi strani pa so rezultati prodaje znamke Opel v srednji in vzhodni Evropi še vedno impresivni.

Opel je v vzhodni Evropi svojo prodajo povečal za 41 %, kar je skoraj 4 krat več od rasti prodaje avtomobilske industrije, in prodal 257,000 avtomobilov. V Rusiji je prodaja vozil Opel narasla za 49 %!

“Opel nadaljuje s svojo vodilno vlogo med GM-ovimi znamkami v Evropi. Zelo smo počaščeni, da je Insignia osvojila nagrado za evropski avto leta 2009 in navdušeni nad odzivi, ki jih Insignia prejema še pred lansiranje. Insignia nudi nove tehnologije in privlačno obliko ter doprinaša občutek visoke elegance v svojem segmentu. Verjamemo, da bosta Insignia kot tudi nova prihajajoča Astra, še na prej izboljševala ugleda Opel znamke.”, je dodal Dewar.