Prenovljen cestni dirkalnik

Aktualno

Prvine čistega športnega avtomobila, dvosedežnega roadsterja s spredaj nameščenim motorjem, pogonom na zadnji kolesni par in napredno tehnologijo z dirkalnih stez, so postavile hondo S2000 med najbolj priljubljene roadsterje po vsem svetu. Za prihodnje leto…

Prvine čistega športnega avtomobila, dvosedežnega roadsterja s spredaj nameščenim motorjem, pogonom na zadnji kolesni par in napredno tehnologijo z dirkalnih stez, so postavile hondo S2000 med najbolj priljubljene roadsterje po vsem svetu. Za prihodnje leto prihaja prenovljena honda S2000, ki se poleg oblikovnih sprememb ponaša s še bolj dodelanim podvozjem in tudi nekaj več prostora v potniški kabini.

 

Spredaj trše, zadaj mehkejše vzmetenje

 

Honda v novi S2000 obljublja še več užitkov med vožnjo. K temu med drugim pripomore izjemna trdnost karoserije, ki obljublja še boljšo lego na cesti. Inženirji so dodelali sistem vzmetenja, v primerjavi z dosedanjim modelom pa je vzmetenje spredaj čvrstejše, zadaj pa za odtenek mehkejše. En palec premera so pridobila nova platišča iz lahke litine, obuta pa so tudi v širše pnevmatike. Sprednje so dimenzij 215/45-17 in 245/40-R17 zadaj.

 

V Evropi motor ostaja isti, za Ameriko z večjo prostornino

 

Pogonski agregat, 2,0-litrski štirivaljnik z 240 KM in 208 Nm navora za evropski trg ostaja nespremenjen. V Ameriki pa bo za pogon skrbel zaradi daljših gibov batov 2,2-litrski štirivaljnik enake moči, a z večjim navorom in nekoliko manj veselja do vrtenja (do 8.200 vrtljajev v Ameriki, do 9.000 vrtljajev v Evropi).

 

Dve izpušni cevi na zadku

 

Oblikovno je pri novi hondi S2000 opaziti zgolj manjše spremembe. Nekoliko drugačno podobo so dobili odbijači in sprednji žarometi. Zadnje luči so v celoti narejeni na osnovi LED diod, nova honda S2000 pa se odslej kiti tudi z dvema kromiranima izpušnima cevema ovalne oblike. Malo več sprememb je bila deležna potniška kabina. Zaradi drugače oblikovanih oblog na vratih je prostornejša, več pa je tudi odlagalnih mest oziroma predalčkov za drobnarije. Sredinski greben in konzola se ponašata z dodatki iz aluminija, nekoliko drugačno podobo pa je dobila tudi armaturna plošča.

 

Nova honda S2000 je opremljena z zmogljivejšim audio sistemom, omisliti pa si je mogoče tudi dva dodatna zvočnika moči 30W v vzglavnem delu naslonjal sedežev. V Slovenijo bo po besedah uvoznika, podjetja AC Mobil d.o.o., nova honda S2000 prišla v prvem četrtletju prihodnjega leta. Cena bo po napovedih ostala na ravni sedanjega modela oziroma zaradi tečaja eura malenkostno popravljena navzgor.