Okrogline iz preteklosti

Aktualno

Italijani so nedvomno mojstri majhnih in okretnih mestnih malčkov, to dokazuje že bogata tradicija. Kljub temu so pri Fiatu to področje malce zanemarili, kar je eden izmed glavnih razlogov za slabe poslovne rezultate v zadnjem…

 

Italijani so nedvomno mojstri majhnih in okretnih mestnih malčkov, to dokazuje že bogata tradicija. Kljub temu so pri Fiatu to področje malce zanemarili, kar je eden izmed glavnih razlogov za slabe poslovne rezultate v zadnjem obdobju. Svetlejše čase napoveduje nova panda, ki je naletela na ugoden odziv javnosti, še več pa lahko pričakujemo od novega cinquecenta, ki ga bodo kot študijo prikazali na avtomobilskem salonu v Ženevi.

 

Fiat cinquecento obuja zlate čase

 

Malček s kodnim imenom 500 (cinquecento), ki ga ta čas razvijajo v Torinu, bo namenjen predvsem mlajšim kupcem s stilom in izbranim okusom, tako pravijo Fiatovi strategi. Za osnovo služi šasija 3,5 m dolge štirivratne pande, ki so ji  še nekoliko skrajšali medosno razdaljo. Pri oblikovanju je sodelovalo več Fiatovih oblikovalskih oddelkov, vsem osnutkom pa so skupne tesne vezi z legendarnim fiatom 500 iz šestdesetih let z značilnimi okroglimi linijami, zadaj nameščenim in zračno hlajenim motorjem. Odločitev o končni obliki bo padla marca v Ženevi, serijska proizvodnja pa bi se lahko začela leta 2005.

 

Prihodnje leto tudi Panda 4×4, SUV in abarth

 

Panda bo septembra prihodnje leto na voljo tudi v različici s štirikolesnim pogonom, ki bo svojo poreklo izdajala z večjo oddaljenostjo od tal in zaščitnimi plastičnimi obrobami. Tedaj bomo po vsej verjetnosti priča tudi predstavitvi športno-terenskega SUV-a na isti osnovi, ki se bo naslanjal na konceptno vozilo simba, najbolj hitri pa bodo veseli pande abarth s 1.4-litrskim bencinskim motorjem s 100 KM in šeststopenjskim menjalnikom.

Fiat panda – slike