Za dirkalno stezo

Aktualno

Aprilia je v Bologni predstavila tri nove modele, ki ciljajo na vse večji trg dirkaških navdušencev, obenem pa so primerni tudi za pravo tekmovanje. To so modeli RSV1000, RS250 in RS125 s pridevnikom ‘pista’. Poleg…

Aprilia je v Bologni predstavila tri nove modele, ki ciljajo na vse večji trg dirkaških navdušencev, obenem pa so primerni tudi za pravo tekmovanje. To so modeli RSV1000, RS250 in RS125 s pridevnikom ‘pista’.

Poleg čistih dirkalnikov tudi homologiran kit

Vsi trije so brezkompromisni dirkalniki, namenjeni dirkalnim stezam, saj so brez troblje, luči in smernikov, zato pa so opremljeni s športnim izpušnim sistemom in drugimi dirkalnimi dobrotami. Poleg tega je mogoče dokupiti tudi poseben, v prometu homologiran kit za RSV1000 in RS125, žal pa ne tudi za RS250.

Večja moč ob lažjem motociklu

Aprilia RSV1000R factory ‘pista’ je med drugim opremljena z drugačnim izpušnim sistemom glasnosti 102 dB. Največja moč tako v srednjih vrtljajih večja za 10 in v visokih vrtljajih za 4 KM, motocikel pa je tudi 8 kilogramov lažji od običajnega. Dvotaktni aprilii RS pa sta opremljeni z izpušnim sistemom iz karbonskih vlaken in kevlarja.