Angleška misija

Aktualno

Nissan je potrdil novico o začetku proizvodnje kabrioletske različice micre, ki naj bi na trg zapeljala konec leta 2005. Novinka bo le malo drugačna od koncepta C+C, ki je bil prvič predstavljen leta 2002 v…

Nissan je potrdil novico o začetku proizvodnje kabrioletske različice micre, ki naj bi na trg zapeljala konec leta 2005. Novinka bo le malo drugačna od koncepta C+C, ki je bil prvič predstavljen leta 2002 v Parizu. Razvoj je v celoti potekal v Veliki Britaniji, v proizvodnjo pa je vložila tudi britanska vlada.

Celotna investicija bo znašala 140 milijonov evrov, pri razvoju pa je Nissan tesno sodeloval z nemškim Karmannom, strokovnjakom za razvoj avtomobilskih strešnih sistemov. Micro C+C bodo izdelovali v Sunderlandu, pri tem pa je na pomoč priskočila tudi angleška vlada, ki je podružnici Nissan Manufacturing UK odobrila 3,26 milijonov funtov (4,8 milijona evrov) nepovratnih sredstev. Micra kabrio bo prvi Nissanov kabriolet, razvit in izdelan v Evropi, skušal pa bo ohraniti enake značilnosti kot jih ima običajna različica – atraktiven in samosvoj dizajn, dinamične vozne lastnosti in uporabnost (sedeži 2+2). Sprva želijo izdelati 20.000 enot na leto, pri njenem nastajanju bo sodelovalo 250 zaposlenih, Karmann pa bo obrat za proizvodnjo trde strehe namestil kar v Sunderlandu.