Konec desetletnega premora

Aktualno

Od 15. do 18. januarja bo tudi avstrijska prestolnica avtomobilsko obarvana. Po desetih letih na prenovljene površine razstavišča znova prihaja avtomobilski salon, ki se ga bodo udeležile skoraj vse avtomobilske znamke, zastopane na Avstrijskem trgu….

Od 15. do 18. januarja bo tudi avstrijska prestolnica avtomobilsko obarvana. Po desetih letih na prenovljene površine razstavišča znova prihaja avtomobilski salon, ki se ga bodo udeležile skoraj vse avtomobilske znamke, zastopane na Avstrijskem trgu.

Med manjkajočimi znamkami bodo le Mazda, MG in Volvo. Salon se bo zgodil skupaj s počitniškim sejmom, odgovorni pa na obeh pričakujejo od osemdeset do sto tisoč obiskovalcev. Svoje obline bo razkazovalo 270 avtomobilov najrazličnejših segmentov, od superšportnikov kot je mercedes SLR, do nove opel astre, vsi pa bodo pod isto streho dvorane C, ki ponuja 15.000 kvadratnih metrov uporabnih površin. O tem, kako pomembna je avtomobilska industrija za sosednjo državo, priča podatek, da je bila vrednost prihodkov proizvodnih podjetij v avtoindustriji lani kar 8,66 milijard evrov, od tega je šlo 85 odstotkov v izvoz. Skupaj branža zaposluje 180.000 ljudi, na posreden način (prodaja, servisiranje, prevoz, taxi službe in bencinske črpalke) pa kar 380.000. Ob tem sosedje velik pomen pripisujejo tudi začetku proizvodnje novega BMW-ja X3, ki bo na Dunaju tudi premierno predstavljen.