Izjemno povpraševanje

Aktualno

Zaradi velikega zanimanja za nostalgičnega športnika so pri Fordu sklenili nekoliko povečati v Evropo namenjeno pošiljko iz 80 na 101 avtomobil. V enakem številu so v letih od 1966 do 1969 izdelali njegovega predhodnika GT…

Zaradi velikega zanimanja za nostalgičnega športnika so pri Fordu sklenili nekoliko povečati v Evropo namenjeno pošiljko iz 80 na 101 avtomobil. V enakem številu so v letih od 1966 do 1969 izdelali njegovega predhodnika GT 40, ki je štirikrat zapovrstjo zmagal na sloviti vzdržljivostni dirki v Le Mans-u.

Čeprav bodo športnika začeli izdelovati že spomladi prihodnje leto, cena za evropski trg še vedno ni znana. To pa ni zaustavilo številnih navdušencev, teh je bilo kar 2000, ki so se preko interneta registrirali kot potencialni kupci. Prevoz na staro celino in nekatere modifikacije lahko evropsko ceno poženejo še nekoliko višje. Internetna stran www.FordTeamRS.com, na kateri je možno pridobiti več informacij o vznemirljivem štirikolesniku, je obiskovalcem na voljo do 7. decembra. Prvega Forda GT, ki ga bo odpeljal srečni kupec, je na kalifornijski plaži Pebble Beach na dražbi prodala avkcijska hiša Christie`s, izkupiček 557.500 dolarjev pa namenila v dobrodelne namene.