Črno zlato

Aktualno

Pred enim letom so Britanci na avtomobilski salon v New Yorku pripeljali jaguarja XJ s podaljšanim medosjem. Letos so šli še korak dlje in predstavili luksuzno-športno različico, ki ponuja vse, kar danes prestižnega premore avtomobilski…

Pred enim letom so Britanci na avtomobilski salon v New Yorku pripeljali jaguarja XJ s podaljšanim medosjem. Letos so šli še korak dlje in predstavili luksuzno-športno različico, ki ponuja vse, kar danes prestižnega premore avtomobilski svet. Le v omejeni seriji seveda.

Tisti z izjemno globokimi žepi si lahko tako omislite jaguarja super V8 portfolio, ki se na zunaj od »raje« razlikuje po aluminijastih »škrgah« za prednjimi kolesi, mrežasto masko motorja in kar 20-palčnih kolesih iz poliranega aluminija. Lepotca je mogoče naročiti v dveh eksluzivnih barvnih odtenkih – »black cherry in winter gold«. Potniška kabina razvaja s tradicionalni angleškim stilom, obilico usnja in lesa, pa tudi s številnimi elektromotorji, ki naredijo življenje udobnejše. Tudi v drugi vrsti se nahajata dva sedeža, ločena z zajetnim sredinskim grebenom, DVD multimedijski sistem s prostorskim zvokom in štiripodročna klimatska naprava sodijo zraven. Koliko bo veljal omenjen prestiž in 4.2-litrski osemvaljnik s 400 KM in 553 Nm največjega navora, zapakiran v elegantni limuzini, še ni znano.