Veliki Francoz se vrača

Aktualno, Novosti

Ugibanja o novem C6 je konec. Še preden bo prestižna Citroenova limuzina ali bolje kupe, če sodimo po položno padajoči strehi, predstavljena prihodnji mesec na avtomobilski razstavi ob Ženevskem jezeru, so Francozi objavili nekaj slik….

Ugibanja o novem C6 je konec. Še preden bo prestižna Citroenova limuzina ali bolje kupe, če sodimo po položno padajoči strehi, predstavljena prihodnji mesec na avtomobilski razstavi ob Ženevskem jezeru, so Francozi objavili nekaj slik. C6 tako s svojo eleganco kot nekoliko eksotično tehniko stopa po sledeh slavnih predhodnikov, kot so bili DS, CX in nazadnje XM.

Prestiž na nekaj manj kot petih metrih dolžine

C6 je osnovan na podaljšani platformi C5, njegova dolžina pa je za deset centimetrov krajša od petih metrov. Čeprav novinec prinaša nekaj tradicionalnih oblikovnih elementov, zanj nikakor ni značilen retro stil. Potniška kabina naj bi potnikom nudila prvovrstno udobje, ne samo sprednji, tudi zadnji sedeži so lahko električno nastavljivi. Za kar najmanjšo raven hrupa skrbi posebna zasteklitev, za optimalne klimatske razmere pa štiripodročna klimatska naprava. Pred voznikom se nahaja velik kombiniran instrument, ki ga dopolnjujeta LCD zaslon vgrajen v sredinsko konzolo ter t.i »head-up display« ki pomembnejše informacije projecira na vetrobransko steklo.

Sprva le dva agregata

Med elemente opremo sodijo iz C4 in C5 znani opozorilnik za vožnjo čez črto, ki na ustrezni strani zatrese voznikov sedež, parkirni senzorji spredaj in zadaj, bi-xsenosnki žarometi in električna ročna zavora. Za pogon C6, ki bo seveda opremljen s hidraktivnim vzmetenjem, bosta sprva skrbela 3.0-litrski V6 bencinski agregat s 211 KM in 2.7-litrski Hdi s 204 KM, serijsko opremljen s filtrom sajastih delcev. Prestižni Francoz bo na ceste zapeljal konec leta.