Osvežena in konkurenčnejša

Aktualno, Novosti

Že dolgo se je govorili o prenovi Renaultove limuzine srednjega razreda, predvsem zaradi njenega sprednjega dela, ki je že od vsega začetka buril duhove. Prenovljena laguna je svojo premierno praznovala 10. februarja na nizozemskem avtomobilskem…

Že dolgo se je govorili o prenovi Renaultove limuzine srednjega razreda, predvsem zaradi njenega sprednjega dela, ki je že od vsega začetka buril duhove. Prenovljena laguna je svojo premierno praznovala 10. februarja na nizozemskem avtomobilskem salonu Auto-RAI v Amsterdamu, na cestah pa jo bomo videli spomladi. Medtem, ko so njeni zunanji čari mamljivejši, se je pod obleko le malo spremenilo – laguna bo odslej na voljo tudi kot GT.

Več kozmetičnih kot tehničnih popravkov

Najbolj spremenjen je sprednji del, ki ga krasi maska v stilu manjšega megana, na srečo pa so Renaultovi oblikovalci izpustili plastični del, ki je bil doslej povsem odveč. Tudi žarometi, ki so na željo opremljeni s spremenljivim kotom svetenja, so spremenili svojo obliko. Laguna je tako spredaj nekoliko bolj zaobljena z izrazitejšo pripadnostjo znamki, zadek pa se je moral zadovoljiti s spremenjenim odbijačem. V notranjosti gre omeniti nove prevleke sedežev z mehkimi mikrovlakni, večji centralni displej in okrasno letev, ki teče preko celotne armaturne plošče. Novosti so še elektronska ročna zavora, nov štirikraki volan in navigacijski sistem I-drive, ki zna vozniku ponuditi tri alternativne poti do cilja in prikaz zemljevida v treh dimenzijah.

Za športnike GT

Laguna GT, ki se ponaša z 10 mm spuščenim podvozjem, je opremljena s 2.0-litrskim bencinskim agregatom, ki s pomočjo turbinskega polnilnika vozniku ponuja 204 KM. Športnica se tudi na zunaj s spuščeno odprtino za zajem zraka, 17-palčnimi litimi platišči, majhnim spojlerjem pri limuzini in zatemnjenimi zadnjimi okni ter aluminijastimi strešnimi nosilci pri karavanu, loči od običajne različice. Notranjost krasijo usnjeni sedeži, rdeča barva in karbonski vzorci ter dekoracije v stilu aluminija. Laguno II bodo izdelovali do leta 2006, ko pride na vrsto tretja generacija, ki si bo osnovo delila z naslednjo primero iz sestrskega koncerna Nissan.