Fortwo bo oral ledino v ZDA

Aktualno

Izdelovalec malih avtomobilov Smart se je naposled odločil svoje izdelke ponuditi tudi ameriškemu trgu. V Detroitu bodo tamkajšnji publiki predstavili kronološko gledano svoj prvi izdelek fortwo, poroča tiskovna agencija DPA. Poleg dvosedežnika pa tržniki podjetja…

Izdelovalec malih avtomobilov Smart se je naposled odločil svoje izdelke ponuditi tudi ameriškemu trgu. V Detroitu bodo tamkajšnji publiki predstavili kronološko gledano svoj prvi izdelek fortwo, poroča tiskovna agencija DPA. Poleg dvosedežnika pa tržniki podjetja v lasti koncerna DaimlerChrysler razmišljajo tudi o terenskem smartu formore, ki je napovedan za konec prihodnjega leta, vendar ga v nasprotju s prvotnimi načrti v Detroitu še ne bomo videli.

K predstavitvi fortwoja je pripomogla spodbudna prodaja avtomobila v Kanadi, kjer so v treh mesecih od začetka prodaje kupcem predali že tisoč smartov, še trikrat toliko pa jih je naročenih. Poleg tega najstarejši smart za dva potnika zaenkrat še nima prave konkurence, s tem pa odpade boj za tržni delež v segmentu.