Bo finančna injekcija pomagala podjetju iz rdečih številk?

Aktualno

Zaradi rdečih številk, ki se nabirajo v poslovnih knjigah prestižne angleške avtomobilske znamke Jaguar, so pri lastniku Fordu obljubili 750 milijonov evrov težko finančno injekcijo. Novico je po poročanju BBC-ja potrdil tudi Fordov PR. Denarne…

Zaradi rdečih številk, ki se nabirajo v poslovnih knjigah prestižne angleške avtomobilske znamke Jaguar, so pri lastniku Fordu obljubili 750 milijonov evrov težko finančno injekcijo. Novico je po poročanju BBC-ja potrdil tudi Fordov PR. Denarne pomoči je prizadeto podjetje še kako potrebno, o njegovih težavah priča tudi nedavna odločitev o zaprtju ene od dveh angleških tovarn, industrijsko mesto Coventry bo tako ob približno 1.150 delovnih mest.

Jaguar je poslovno leto 2003 zaključil s 840 milijoni evrov izgube, do katere je privedla predvsem slaba prodaja na za to znamko najpomembnejšem trgu ZDA. Avtomobilski proizvajalec je le eden od številnih, ki imajo težave zaradi šibkega dolarja in s tem posledično visokimi cenami na severnoameriškem tržišču. To pa je glavni razlog, da se je letna proizvodnja avtomobilov te znamke znižala iz 200.000 na 125.000. Pri Jaguarju dobiček pričakujejo leta 2007.