Nabrušena omejena serija

Aktualno

Sredi januarja bo Nissan v sodelovanju s Sony PlayStation v Birminghamu predstavil omejeno serijo le 176 avtov 350Z GT4. Slednji del imena povzema videoigrico ‘Gran Turismo 4’, avtomobil pa bo predvidoma na voljo marca. Cena…

Sredi januarja bo Nissan v sodelovanju s Sony PlayStation v Birminghamu predstavil omejeno serijo le 176 avtov 350Z GT4. Slednji del imena povzema videoigrico ‘Gran Turismo 4’, avtomobil pa bo predvidoma na voljo marca. Cena zaenkrat še ni znana.

Inženirji so nekoliko dodelali motor; spremenili so bate, odmične gredi in elektroniko. Največja moč sedaj znaša 300 KM (20 KM več) pri 6.400 vrtljajih na minuto (200 več). Največja hitrost je ostala enaka, 250 kilometrov na uro, s 5,8 sekunde pa je boljši pospešek do sto kilometrov na uro. Bolj poln naj bi bil tudi zvok iz izpušnih cevi. GT4 je opremljen s posebnimi litimi platišči premera 18 palcev in 76 od njih z biserno rumeno barvo (ostalih sto bo obarvanih v črni barvi). Ne enega ne drugega naj ne bi bilo mogoče dobiti pri običajnem nissanu 350Z. Zanimivo, ozvočenje z močjo 240W bo prispeval Bose, Sonyjev prispevek bo le to, da bodo kupci kot darilo prejeli igralno konzolo PlayStation2 in igrico GT4.