Rodius prihaja na evropski trg

Aktualno

Korejska tovarna avtomobilov Ssangyong bo spomladi prihodnje leto enoprostorca rodiusa ponudila tudi evropskemu trgu, vendar pod imenom stavic. Oblikovno nenavaden avtomobil bo svojo evropsko premiero doživel na avtomobilskem salonu v Bologni, ki bo trajal od…

Korejska tovarna avtomobilov Ssangyong bo spomladi prihodnje leto enoprostorca rodiusa ponudila tudi evropskemu trgu, vendar pod imenom stavic. Oblikovno nenavaden avtomobil bo svojo evropsko premiero doživel na avtomobilskem salonu v Bologni, ki bo trajal od 4. do 12. decembra.

Rodius oziroma stavic v dolžino meri kar 5,16 m in s tem sodi med največje avtomobile na tržišču. Širina 1,91 m in višina 1,82 m obljubljata izjemno prostorno notranjost, čeprav bo avtomobil na stari celini na voljo le s sedmimi sedeži in ne z enajstimi kot na domačih korejskih tleh. Za dovolj veliko zalogo moči je zadolžen 2.7-litrski petvaljni dizelski motor, ki je pravzaprav Mercedesov licenčni proizvod. 165 konjskih sil stavica poženejo do največ 170 km/h, zanimivo pa je, da bo Korejec na voljo tudi z zadnjim in štirikolesnim pogonom. Cene in oprema zaenkrat še niso znane, neuradno naj bi bil osnovni model cenejši od 30.000 evrov.