Prostornejši golf

Aktualno, Novosti

Volkswagen praznino med golfom in touranom zapolnjuje z golfom plus. Razen višje karoserije, prostornejše in bolj prilagodljive notranjosti ter nekaj kozmetičnih popravkov je golf plus soroden običajnemu golfu tako tehnično, opremsko kot tudi motorno. Golf…

Volkswagen praznino med golfom in touranom zapolnjuje z golfom plus. Razen višje karoserije, prostornejše in bolj prilagodljive notranjosti ter nekaj kozmetičnih popravkov je golf plus soroden običajnemu golfu tako tehnično, opremsko kot tudi motorno.

Golf plus je 95 mm višji

Golf plus temelji na običajnem golfu, dimenzijska razlika je le v njegovi višini, saj je golf plus s 1.580 mm za 95 mm višji od običajnega golfa. To pomeni v notranjosti več prostora za potnike, večje število odlagalnih mest za drobnarije, obenem pa je zadnjo klop mogoče pomikati za 160 mm po dolžini. Naslonjala zadnje klopi je mogoče sklopiti v razmerju 60:40, poseben mehanizem pa pogrezne sedalni del v pod avtomobila in tako ob podrtih sedežih ustvari popolnoma ravno prtljažno dno. Prtljažni prostor meri do 505 litrov, polico nad njim pa je mogoče postaviti v dve različni višini.

Golfova tehnika, motorji in oprema

Golf plus tudi tehnično temelji na dosedanjem golfu, kar kljub višjemu težišču napoveduje dobro lego na cesti. Golfovsko temeljita je tudi varnostna oprema, ki serijsko zajema ABS, ESP in šest zračnih blazin. Sicer pa bodo paketi opreme skoraj do pičice enaki golfovim, prav tako tudi celotna paleta motorjev (razen GTI). Osvežena je tudi armaturna plošča. Kot posebnost velja omeniti zadnje luči, narejene na osnovi LED diod, prve v tem avtomobilskem segmentu.