Kupe in kabriolet z dizelskim srcem

Renault, Testi

Turbodizli se širijo v vse več segmentov, tudi med kupeje in v zadnjem času tudi v razred kabrioletov. Mednje je poleti na naš trg zapeljal tudi renault megane coupe-cabriolet 1,9 dCi, katerega smo imeli na…

Turbodizli se širijo v vse več segmentov, tudi med kupeje in v zadnjem času tudi v razred kabrioletov. Mednje je poleti na naš trg zapeljal tudi renault megane coupe-cabriolet 1,9 dCi, katerega smo imeli na preizkušnji. Avtomobil je, razen motorja, do pičice enak meganu coupe-cabriolet 2,0 16V privilege-luxe, ki smo ga preizkusili aprila.

Kabrioletsko vzdušje tudi ob zaprti strehi

Renault megane coupe-cabriolet je s svojimi ostrimi karoserijskimi potezami razpoznaven član družine meganov, prav tako pa tudi v notranjosti potnike pričaka znano vzdušje. V hladnih jesenskih dneh je avtomobil sicer bolj uporaben za kupejevske namene, a zna obenem pričarati tudi nekaj kabrioletskega vzdušja, saj je trdna pomična streha izdelana iz stekla, kar tudi ob zaprti strehi naredi potniško kabino zračno in svetlo. Pred močnejšim soncem je steklo mogoče zastreti s posebnim rolojem.

Ob spuščeni strehi je turbodizel preveč slišen, sicer dovolj uglajen

Pod motornim pokrovom testnega megana coupe-cabriolet se je vrtel motor na plinsko olje, znan Renaultov 1,9-litrski dCi turbodizel z največjo močjo 120 KM pri 4.000 vrtljajih in največjim navorom 300 Nm pri 2.000 vrtljajih na minuto. Tako motoriziran avtomobil do 100 km/h pospeši v 10,9 sekunde, največja hitrost pa znaša okroglih 200 km/h. Motor je prijetno turbodizelsko prožen, varčen in v notranjosti ob zaprti strehi zaradi solidne zvočne izolacije tudi sprejemljivo uglajen, medtem ko na zunaj in ob spuščeni strehi precej bolj jasno nakazuje svojo zasnovo.

Solidna lega na cesti, tudi ob spuščeni strehi

Lega na cesti turbodizelsko gnanega megana coupe-cabriolet je praktično enako solidna kot pri bencinskih bratih, k čemur pripomore tudi ob spuščeni strehi dovolj trdna karoserija, zaradi težjega motorja v nosu le-ta začne za odtenek hitreje siliti iz ovinka. Zaradi bogatega navora ima ESP več dela, kljub najbogatejši stopnji opreme pa ga je potrebno tudi v kombinaciji z 1,9 dCi motorjem doplačati (160 tisoč tolarjev). Šeststopenjski ročni menjalnik se ponaša z dinamično preračunanimi prvimi petimi prestavami in dolgo šesto prestavo, kar omogoča dosegati visoke hitrosti pri razmeroma nizkih motornih vrtljajih, to pa zmanjša porabo goriva in hrup v kabini.

Turbodizel je tudi v meganu coupe-cabriolet med dražjimi izbirami

Megane coupe-cabriolet 1,9 dCi privilege-luxe se ponaša s solidno izdelavo, preverjeno tehniko, bogato opremo in ne nazadnje tudi z najvišjo oceno petih EuroNCAP zvezdic. Turbodizel se pri kupejevski vožnji izkaže kot posrečena kombinacija, medtem ko je pri odprti strehi preveč slišna njegova turbodizelska nrav. Tak avtomobil stane 6,18 milijona tolarjev, kar je 280 tisoč tolarjev več od enako opremljenega in podobno zmogljivega megana coupe-cabriolet 2,0 16V (136 KM) oziroma 80 tisočakov manj od najzmogljivejše izbire z 2,0-litrskim turbo motorjem (165 KM).

Foto: Miloš Milač