Več sonca in zraka

Aktualno

Modelsko paleto luksuznega terenca cayenna bodo poleti prihodnje leto razširili z različico targa, ki bo opremljena s pomično stekleno streho. Kupci modelov s turbo motorjem si bodo v drugo vrsti lahko zaželeli razkošno odmerjene posamezne…

Modelsko paleto luksuznega terenca cayenna bodo poleti prihodnje leto razširili z različico targa, ki bo opremljena s pomično stekleno streho. Kupci modelov s turbo motorjem si bodo v drugo vrsti lahko zaželeli razkošno odmerjene posamezne sedeže, novost pri cayennu pa bo tudi nekoliko prirejen Volkswagnov 3.2-litrski šestvaljnik.

 

Agregat je bil doslej nameščen v nosu sestrskega touarega, zmogel je 220 KM, porsche pa je seveda bolj prestižna in športna znamka, zato so tudi motorju nekoliko povečali moč, ki znaša 250 KM. Med novosti pogonskega sklopa v prihodnjem letu lahko pričakujemo tudi možnost kombinacije atmosfersko polnjenega osemvaljnega motorja z ročnim menjalnikom, kar doslej ni bilo možno. Pri različici targa je streha razdeljena na dva dela, ki jih lahko poljubno električno premeščamo naprej in nazaj. Tako je na voljo več kombinacij, ki bodo godile tako potnikom na sprednji, kot tudi na zadnji klopi.