Negatvni delci za prijetnejše bivanje

Aktualno

Pri Nissanu so razvili nov sistem za čiščenje in bogatenje zraka, ki s pomočjo nabitih delcev v kabini avtomobila ohranja sproščujočo in osvežujočo atmosfero. Poseben generator iz vodnih hlapov in kisika proizvaja pozitivno in negativno…

Pri Nissanu so razvili nov sistem za čiščenje in bogatenje zraka, ki s pomočjo nabitih delcev v kabini avtomobila ohranja sproščujočo in osvežujočo atmosfero. Poseben generator iz vodnih hlapov in kisika proizvaja pozitivno in negativno nabite ione, ki nevtralizirajo škodljive delce v zraku, kot so mikrobi, glive, virusi in cvetni prah.

Ko je proces čiščenja zraka zaključen, sistem pretežno proizvaja negativne ione (anione), ki naj bi po raziskavah zmanjševali stres in spodbujali prijetno počutje. »Ionska« tehnologija pa ni omejena le na avtomobilsko industrijo, na Japonskem namreč ta hip vlada prava evforija v zvezi z negativno nabitimi delci, ki jih proizvaja cela vrsta naprav, od sesalcev do sušilnikov za lase. Ni rečeno, da se ne bo kmalu preselili tudi v Evropo.