Izguba narašča

Aktualno

Mitsubishi Motors (MMC) je objavil nič kaj spodbudne četrtletne poslovne rezultate, ki so še povečali skupno letošnjo izgubo. Edini nedobičkonosni japonski izdelovalec avtomobilov ta hip je od julija do septembra pridelal 870 milijonov dolarjev izgube,…

Mitsubishi Motors (MMC) je objavil nič kaj spodbudne četrtletne poslovne rezultate, ki so še povečali skupno letošnjo izgubo. Edini nedobičkonosni japonski izdelovalec avtomobilov ta hip je od julija do septembra pridelal 870 milijonov dolarjev izgube, kar je še slabše od napovedi, prihodki so zaradi slabe prodaje povsod razen v Evropi nazadovali že v drugem letošnjem četrtletju za 14 %.

Po poročanju Reutersa so podjetju, ki ga je prizadelo predvsem prikrivanje okvar na vozilih in ga je nedavno zapustil delničar DaimlerChrysler, na pomoč priskočili domači investicijski skladi in sestrska podjetja znotraj Skupine Mitsubishi s finančnim posojilom v višini 4,5 milijarde ameriških dolarjev. MMC je sicer maja predstavil načrt prestrukturiranja, vendar ga je že mesec kasneje zaradi vse slabših kazalcev poslovanja doletel rebalans. Pri MMC že napovedujejo krčenje proizvodnje in ukinjanje nekaterih proizvodnih obratov in prodajnih centrov.