Kitajska vlada zahteva varčnejše avtomobile

Aktualno

Na Kitajskem se obetajo vse večji pritiski oblasti na avtomobilsko industrijo predvsem v smeri proizvodnje varčnejših avtomobilov, je za AFX News povedal anonimni inženir, zaposlen v centru China Automotive Technology & Research. Strožji standardi naj bi bili…

Na Kitajskem se obetajo vse večji pritiski oblasti na avtomobilsko industrijo predvsem v smeri proizvodnje varčnejših avtomobilov, je za AFX News povedal anonimni inženir, zaposlen v centru China Automotive Technology & Research. Strožji standardi naj bi bili vpeljani v dveh fazah, prva je napovedana že za julij prihodnje leto, druga pa za januar 2008.

Čeprav podrobnosti o bodočih standardih še niso znane, je znano, da se bo prva faza ognila osebnih avtomobilov z največjo dovoljeno težo 3,5 t in največ devetimi sedeži, hkrati pa naj bi večina teh ne izpolnila zahtev leta 2008, ko nastopi druga faza. Avtomobilske tovarne imajo torej še nekaj časa za ustrezne spremembe, ukrepi kitajske vlade pa bodo vsekakor različno vplivali nanje. Bolj prizadete bodo seveda tiste, ki imajo v svoji prodajni paleti zmogljive terence ali športne avtomobile z veliko porabo goriva.