V prihodnje s hibridi?

Aktualno

Po poročanju nemškega časnika Automobilwoche pri Porscheju resno razmišljajo o hibridnem pogonu za svojega terenca cayenne. Razlog naj bi bile vse strožje zahteve glede emisij izpušnih plinov, ki veljajo za prestižno nemško znamko na zanjo…

Po poročanju nemškega časnika Automobilwoche pri Porscheju resno razmišljajo o hibridnem pogonu za svojega terenca cayenne. Razlog naj bi bile vse strožje zahteve glede emisij izpušnih plinov, ki veljajo za prestižno nemško znamko na zanjo najpomembnejšem ameriškem trgu.

Porsche tudi v prihodnje ne razmišlja o varčnem dizelskem pogonu, poroča časnik, zato se ozira po drugih alternativah, ki bi zadostile vse strožjim okoljevarstvenim zahtevam. Hibridni pogon s kombinacijo bencinskega in električnega pogona se vsekakor v tem trenutku zdi najbolj oprijemljiva rešitev, čeprav dokončne odločitve pri Porscheju še niso sprejeli. V primeru, da bi odgovorni tehnologiji prižgali zeleno luč, bi bila pri projektu najverjetnejši partner Toyota, cayenne pa bi uporabljal prirejeni pogon iz lexusa RX 400h.