Humar začenja lov za novim naslovom državnega prvaka

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Aleks Humar in njegov sovoznik Florjan Rus bosta konec tedna na reliju v Novi Gorici začela svoj napad na nov naslov državnega prvaka. Po dveh odličnih nastopih v Italiji Humarja čaka tudi druga polovica državnega prvenstva, v Novi Gorici bo branil tudi vodilno mesto v skupnem seštevku pokala Mitropa. Po odstopu na uvodnem reliju sezone […]

Humar-Rus

Aleks Humar in njegov sovoznik Florjan Rus bosta konec tedna na reliju v Novi Gorici začela svoj napad na nov naslov državnega prvaka. Po dveh odličnih nastopih v Italiji Humarja čaka tudi druga polovica državnega prvenstva, v Novi Gorici bo branil tudi vodilno mesto v skupnem seštevku pokala Mitropa.

Po odstopu na uvodnem reliju sezone v Mariboru, drugem mestu na reliju Saturnus in zmagi v Železnikih Humar na reli prihaja kot tretjeuvrščeni voznik v skupnem seštevku državnega prvenstva. Pred odločilnimi tremi reliji pa ima Humar le 5,5 točke zaostanka in dejansko se bo prvenstvo v Novi Gorici začelo znova. Razlike so torej majhne, to pa povečuje zanimanje in privlačnost slovenskega relija.

»Reli že dobro poznamo in sodeč po izkušnjah nas čaka precej tehnična in hitra dirka. Ne poznam sicer najdaljše hitrostne preizkušnje, ki bo verjetno po osnovnih značilnostih podobna ostalim. Lani je bilo v dežju izredno drseče, ob suhem asfaltu pa je bil oprijem že bistveno boljši. Želim si dirkati kar najhitreje in uresničiti vedno prisotna rezultatska pričakovanja. Zaradi številnih hitrih odsekov pričakujem tudi dobre čase štirikolesno gnanih mitsubishijev, kar velja tako za tekmece iz slovenskega državnega prvenstva, kakor tudi iz pokala Mitropa,« je pred relijem povedal Humar, ki mu bo zapiske spet bral Florjan Rus.

Slovenska državna prvaka sta od zadnjega relija državnega prvenstva v Železnikih odpeljala dva močna relija v Italiji, ki sta bila odlična priprava za jesenski zaključek sezone. Humar je namreč še vedno v igri za zmago v skupni razvrstitvi pokala Mitropa, kjer tri relije pred koncem sezone vodi, njegov glavni tekmec Hermann Gassner pa bo prisoten tudi na reliju v Novi Gorici.