Hidria v Kopru odprla Tehnološki center

Aktualno

Predsednik republike Borut Pahor je pred dnevi v Kopru skupaj z vodilnimi predstavniki korporacije Hidria slovesno odprl nov Hidriin Tehnološki center. Slednji predstavlja nadaljevanje izgradnje Tehnološkega Parka Hidria Koper na lokaciji Tomosa, ki se s tem spreminja v center visokih tehnologij. Zasnovan je kot izrazito razvojno in visoko tehnološko usmerjen, v njem pa bo Hidria […]

Predsednik republike Borut Pahor je pred dnevi v Kopru skupaj z vodilnimi predstavniki korporacije Hidria slovesno odprl nov Hidriin Tehnološki center. Slednji predstavlja nadaljevanje izgradnje Tehnološkega Parka Hidria Koper na lokaciji Tomosa, ki se s tem spreminja v center visokih tehnologij.

Zasnovan je kot izrazito razvojno in visoko tehnološko usmerjen, v njem pa bo Hidria v prihodnje razvijala zlasti tehnologije za avtomobilsko industrijo. Dejavnost novega Tehnološkega centra bo sicer usmerjena predvsem v rešitve na področju avtomatizacije proizvodnih procesov.

Tehnološki center Hidria bo za svoje poslovne partnerje razvijal in proizvajal visokotehnološke rešitve za avtomatizirane montažne procese. Strokovna ekipa tehnološkega centra zagotavlja razvoj,konstrukcijo in izdelavo namenskih montažnih linij, strojev in naprav za avtomatizacijo sestave, s čimer bomo kupcem lahko ponudili strokovno podporo že pri razvoju njihovih izdelkov. Obenem Hidria s tem gradi tudi kompetence na področju avtomatizacije za lastne potrebe.

hidria tehnoloski center koper 2013

Montažne sisteme, izdelane v Tehnološkem centru Hidria, medtem odlikuje tudi izjemna fleksibilnost. Konstruiramo in izdelamo jih namreč tako, da ista montažna linija omogoča sestavo različnih variant izdelka, kar našim poslovnim partnerjem omogoča doseganje maksimalne produktivnosti.

Z odprtjem Tehnološkega centra je tako sklenjena tudi prva faza izgradnje Tehnološkega parka Hidria Koper. Hidria namreč tudi z izgradnjo slednjega še naprej sledi začrtani viziji, ki pa je neposredno povezana z nenehnimi vlaganji v razvoj.

V koprsko oz. »Tomosovo« lokacijo je Hidria tako v zadnjih letih v razvoj in tehnologije vložila preko 25 milijonov evrov in lokacijo s tem razvila v visokotehnološko okolje. Na tem mestu tako že sedaj razvijamo in proizvajamo nekatere najzahtevnejše rešitve zlasti za avtomobilsko in moto industrijo, ki jih med drugimi v svoja vozila vgrajujejo tudi Porsche, Mercedes, Audi, BMW, Ducatti in drugi.