Grega Premrl in Anja Verbič bosta v novi sezoni združila moči

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Pred vrati je nova sezona tekmovanj v reliju. Ena izmed večjih sprememb v dirkaških zasedbah bo letošnje sodelovanje Grege Premrla in Anje Verbič. Novo-formirana posadka bo skušala pred začetkom sezone postoriti vse potrebno, da uresniči svoja pričakovanja ob nastopanju v slovenskem državnem prvenstvu in pokalu Mitropa. Izključeni niso niti nastopi na dirkah višjega ranga. Grega […]

Pred vrati je nova sezona tekmovanj v reliju. Ena izmed večjih sprememb v dirkaških zasedbah bo letošnje sodelovanje Grege Premrla in Anje Verbič. Novo-formirana posadka bo skušala pred začetkom sezone postoriti vse potrebno, da uresniči svoja pričakovanja ob nastopanju v slovenskem državnem prvenstvu in pokalu Mitropa. Izključeni niso niti nastopi na dirkah višjega ranga.

Grega Premrl kljub končnemu četrtemu mestu v DP ter nekaj dobrim rezultatom na relijih v tujini, z lansko sezono ni najbolj zadovoljen, saj se je predvsem na začetku ubadal z obilico težav. Soočal se je tudi z menjavami sovoznikov, saj je Gregor Brešer le s težavo kombiniral službene in dirkaške obveznosti. Tako sta na sovozniški sedež prisedla tudi Vili Ošlaj ter Rok Nartnik.

»Po štirih letih sodelovanja z Gregorjem Brešerjem, ki bo letos zaradi službenih obveznosti sezono izpustil, bo tokrat na sovozniški sedež Prisedla Anja Verbič. To bo zame velika sprememba, ki pa se je zelo veselim. Priprave so že v polnem teku in nadejam se, da bom letos nadaljeval v ritmu, s katerim sem končal lansko sezono. Načrti naše ekipe so veliki, tako da že z nestrpnostjo pričakujem prvi reli, Rally Rebenland v Avstriji. Pred sezono se bova z Anjo skušala čim bolj ujeti, da že na prvo dirko prideva sto-odstotno pripravljena, saj tam ne bo prostora za negotovost. Stvari nama morajo priti tako rekoč v podzavest,« je povedal Grega Premrl, ki je formo, kot jo je od sebe in dirkalnika (Citroëna DS3 R3T) pričakoval, uspel v polni meri doseči šele na zadnjem reliju pretekle sezone, v Idriji, ko je zasedel skupno drugo mesto.

Anja Verbič je tekom zadnjih sezon nabrala precej izkušenj na sovozniških sedežih različnih dirkalnikov. V zadnji sezoni je zapiske brala Domnu Agniču, ki je atraktivno upravljal svoj, na zadnji par koles gnani dirkalnik, BMW E30 M3. Verbičeva je ob Agniču dosegla nekaj izvrstnih rezultatov, tudi zmage v svoji diviziji državnega prvenstva, vendar letos, ob Gregi Premrlu, cilja še precej višje:

»Zelo se veselim te nove priložnosti in sodelovanja s tako ekipo, kot je Gregova. Mislim, da je sezona odlično zastavljena. Imamo super ekipo pod vodstvom Andreja Jereba. Z Grego se bova skušala čim bolje pripraviti, se navaditi drug na drugega, tako karakterno, kot z vidika usklajevanja zapiskov. Na prvo dirko bova skušala priti povsem pripravljena. Želim si, da bi vse potekalo brez težav, in da bomo na relijih uživali,« še dodaja Anja Verbič.

Prva epizoda sodelovanja bo Rally Rebenland

Prva epizoda sodelovanja bo Rally Rebenland

Grego Premrla in Anjo Verbič boste lahko prvič na delu spremljali že 18. in 19. marca, le streljaj od slovenske meje, na Rallyju Rebenland v Avstriji.