SEAT Leon Cup Racer začenja novo dirkalno sezono

Aktualno, Avtomobilizem, KHD, Šport

Leon Cup Racer je ta trenutek že eden najuspešnejših turnih avtomobilov na dirkalnih stezah. Okoli 100 ekip v skupno 22 državah že uporablja veliko več kot 100 dirkalnikov Cup Racer. V sezoni 2016 bo prvenstvo Seat Leon Eurocup znova potekalo na nekaj zelo vznemirljivih dirkališčih. Po dve hitrostni preizkušnji se bosta odvili ob vsakem od sedmih tekmovalnih […]

Leon Cup Racer je ta trenutek že eden najuspešnejših turnih avtomobilov na dirkalnih stezah. Okoli 100 ekip v skupno 22 državah že uporablja veliko več kot 100 dirkalnikov Cup Racer. V sezoni 2016 bo prvenstvo Seat Leon Eurocup znova potekalo na nekaj zelo vznemirljivih dirkališčih. Po dve hitrostni preizkušnji se bosta odvili ob vsakem od sedmih tekmovalnih koncev tedna v šestih evropskih državah.

Tekmovalci se bodo med seboj pomerili z enotnimi vozili Seat Leon Cup Racer – dirkalniki z močjo 243 kW (330 KM) in širokim naborom profesionalnih tehnologij. Več kot 100 teh dirkalnikov ekipe iz 22 držav trenutno uporabljajo v najrazličnejših dirkalnih serijah – in so izjemno uspešne, tudi v novi mednarodni seriji TCR. Cup Racer je za novo sezono v mnogo podrobnostih dodatno izpopolnjen. Odslej je še hitrejši in poskrbel bo, da bo spremljanje dirk za oboževalce še bolj vznemirljivo. Novost v tej sezoni je dodatna izvedba Cup Racer TCR. Namesto menjalnika DSG ima sekvenčni menjalnik in je posebej prilagojena za vzdržljivostne preizkušnje in vsa prvenstva TCR.

Seat Leon Eurocup je enako uspešen in sodi med najbolj zanimiva prvenstva ene znamke v Evropi. Tudi v tem, tretjem letu so bila razpoložljiva startna mesta oddana že dolgo časa nazaj. Na koledarju za leto 2016 je sedem terminov za tekme na najboljših dirkalnih stezah v Evropi:

• 23./24. april: Estoril, Portugalska
• 14./15. maj: Silverstone, Velika Britanija
• 4./5. junij: Paul Ricard, Francija
• 16./17. julij: Mugello, Italija
• 10./11. september: Red Bull Ring, Avstrija
• 17./18. september: Nürburgring, Nemčija
• 29./30. oktober: Montmelo, Španija