Getlow na dirki po mestnih ulicah do tretjega in četrtega mesta

Motociklizem, Šport

Tokratni preizkus za ekipo Getlow se je odvil na improviziranem dirkališču po ulicah mesteca Cogliate blizu Milana. Andrea Tull in Marko Ukota sta se po dirkanju preko jaškov in robnikov ter mimo zidov, znakov in dreves uvrstila na tretje oziroma četrto mesto. »Po mojem osebnem prepričanju bi se moralo več supermoto dirk odvijati na podobnih […]

Tokratni preizkus za ekipo Getlow se je odvil na improviziranem dirkališču po ulicah mesteca Cogliate blizu Milana. Andrea Tull in Marko Ukota sta se po dirkanju preko jaškov in robnikov ter mimo zidov, znakov in dreves uvrstila na tretje oziroma četrto mesto.

»Po mojem osebnem prepričanju bi se moralo več supermoto dirk odvijati na podobnih lokacijah. Taki dogodki zaradi atraktivnosti in bližine mestnih središč privabijo več gledalcev, poleg tega pa so dirke navadno bolj izenačene, ker lokalni dirkači na progi ne morejo predhodno trenirati,« dogajanje na zadnji dirki pred poletnim premorom opiše Marko Ukota. »Namesto, da bi v soboto trenirali, smo se po improviziranem dirkališču v mestu Cogliate lahko sprehodili le peš, saj je po nekaterih odsekih potekal javni promet. In takrat nam je postalo jasno, da bo dirka sicer zanimiva, a niti slučajno lahka.«

Dober kilometer dolg krog, na katerem se je odvila četrta dirka za pokalno prvenstvo Honda regijsko prvenstvo Lombardia Piemonte, je bila namreč speljana v industrijski coni, po ulicah in preko obveznega terenskega odseka. Čeprav treningi na pisti niso bili mogoči, so bili lokalni dirkači vseeno v prednosti, saj so v preteklosti na isti lokaciji izpeljali že več supermoto dirk. To se je hitro pokazalo na nedeljskih prostih treningih, na katerih je Ukota nizal slabše čase od njegovih siceršnjih konkurentov. »Čeprav sem do kvalifikacij našel dobro linijo preko jaškov, robnikov in s peskom posutih predelov, več kot do petega štartnega mesta nisem uspel priti. Po slabšem štartu prve dirke sem celo dirko vozil na četrtem mestu, čeprav sem dirkačem pred seboj dihal za vrat. A na tej progi so bila prehitevanja skoraj nemogoča,« je dejal Ukota. V drugi vožnji je takoj potegnil do tretjega mesta, nakar je pri vhodu v ravnino tekmovalec pred njim zadel slamnato balo in padel, Ukota pa je med manjšim trčenjem izgubil več mest. Z nizanjem hitrih krogov, za sekundo in pol hitrejših od tistih na kvalifikacijah, je po dvanajstih krogih uspel končati na petem mestu s povprečno hitrostjo 64,245 km/h. Skupno je z 260 točkami zasedel četrto mesto.

getlow-cogliate 1»Prehitro se je končalo. Ravno sem se privadil okolice pa je bilo že konec dirke. Zdaj me čaka trdo delo, saj želim v času premora trenirati na stezah, ki nas čakajo v jesenskem delu sezone. Verjamem, da lahko letošnjo sezono zaključim na prvem mestu v svojem razredu,« je optimističen Koprčan.

Medtem, ko se Tine Saražin dirke zaradi obveznosti ni udeležil, je Andrea Tull na treningu in kvalifikacijah hitro napredoval in zasedel tretje štartno mesto v amaterskem razredu regijskega prvenstva Lombardia Piemonte. »Z vožnjo tesno za tekmovalcema pred menoj sem vedel, da sem lahko hitrejši, a na pisti z eno samo idealno linijo ni bilo prave in vsaj približno varne možnosti za prehitevanje. Če si zapeljal izven linije, si bil takoj na pesku, zato sem pač vztrajal na tretjem mestu in čakal na priložnost,« je dirko opisal Tržačan Andrea, ki je v obeh vožnjah končal na tretjem mestu. »V drugi vožnji je name močno pritiskal četrtouvrščeni, a se nisem vdal. Na tem mestu bi se zahvalil delavnici Tomasin R&D, ki je mojo Hondo pripravila do te mere, da sem na ravninah uspel ubraniti napade italijanskega dirkača na dirkalni Aprilii, ki velja za najzmogljivejši supermoto motor.« Dvojno tretje mesto je Andrei prineslo skupno tretje mesto.

getlow-cogliate 2Po poletnem premoru se sezona nadaljuje 7. septembra v Pompozi.