Forster nov član upravnega odbora Volva

Aktualno

Carl-Peter Forster ima dolgoletne izkušnje v avtomobilski industriji. Bil je predsednik podjetja General Motors Europe od leta 2004 do 2009. V letu 2010 je bil imenovan za izvršnega direktorja skupine Tata Motors. 1. septembra 2012 je postal glavni svetovalec pri Zhejiang Geely Holding Groupu, v začetku tega leta pa član upravnega odbora tega podjetja. »Gospod […]

Carl-Peter Forster ima dolgoletne izkušnje v avtomobilski industriji. Bil je predsednik podjetja General Motors Europe od leta 2004 do 2009. V letu 2010 je bil imenovan za izvršnega direktorja skupine Tata Motors.

1. septembra 2012 je postal glavni svetovalec pri Zhejiang Geely Holding Groupu, v začetku tega leta pa član upravnega odbora tega podjetja.

Volvo pod kitajskim lastništvom doživlja preporod.

Volvo pod kitajskim lastništvom doživlja preporod.

»Gospod Forster prinaša izjemne izkušnje in znanje avtomobilske industrije v upravni odbor Volvo Cars,« pravi Li Shufu, predsednik Volvo Car Groupa. »Njegovo globoko razumevanje poslovanja in razvoja izdelkov bo pomemben dodatek za Volvo Cars v nadaljnjih transformacijah podjetja,« doda Li Shufu.

Biografija

Carl-Peter Forster je bil rojen leta 1954 v Londonu. Je poročen in ima tri otroke. Diplomiral je iz ekonomije v Bonnu in aeronavtičnega inženiringa v Münchnu. Prve delovne izkušnje je pridobil leta 1982 kot svetovalec v podjetju McKinsey & Company. Štiri leta kasneje se je zaposlil v BMW-ju, kjer je do leta 2000 delal na različnih položajih, na koncu kot član izvršnega odbora podjetja, zadolžen za globalno proizvodnjo.  Leta 2001 se je pridružil podjetju General Motors, kjer je ostal do leta 2009. Sledila je zaposlitev v podjetju Tata, kjer je bil zadolžen za blagovne znamke Jaguar in Land Rover, na tem položaju pa je ostal vse do leta 2011.