Ford s proizvodnjo 1.0 EcoBoost v C-max in Grand C-max

Aktualno

Danes bodo v španski Fordovi tovarni, v Valenciji izdelani prvi Ford C-maxi in Grand C-maxi opremljeni z motorno različico 1.0 EcoBoost. Tako 100 KM in 125 KM različici motorja zagotavljata najmanjšo porabo goriva in najmanjše izpuste CO2 v svojem razredu.

Danes bodo v španski Fordovi tovarni, v Valenciji izdelani prvi Ford C-MAXi in Grand C-MAXi opremljeni z motorno različico 1.0 EcoBoost.

 
“Motor 1.0 EcoBoost je prava uspešnica tako v strokovni javnosti, kot tudi pri kupcih, zato smo še posebej ponosni, da lahko enako kombinacijo izbire ponudimo tudi na C-MAXu in večjem Grand C-MAXu,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Hkrati je bil za inženirje poseben izziv opremiti sedem sedežnik s tako majhnim motorjem. Mislimo, da bo za vse voznike pravo odkritje, še posebej to velja za tiste, ki želijo prihraniti gorivo in se v vožnji še vedno zabavati.”
 
F9D9E844-FDA5-11E1-8CC2-56C165B94067
 
Trivaljni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost – ‘Mednarodni motor leta 2012’ (International Engine of the Year ) – deluje s turbopolnilnikom, neposrednim vbrizgavanjem goriva in spremenljivim krmiljenjem ventilov tako pri polnjenju kot pri izpušnem ciklu in tako zagotavlja moč večjega motorja ob izjemno učinkoviti porabi majhnega pogonskega agregata.
 
C-MAX 1.0 EcoBoost porabi samo 5,1 l/100 km in 117 g/km CO2 pri obeh motornih različicah medtem, ko Grand C-MAX doseže porabo 5,2 l/100 km pri izpustih CO2 119 g/km. 
Ford Evropa je nedavno objavil da bodo najnovejši modeli v Fordovi paleti, med drugim novi Ford B-MAX in prenovljena Fiesta – ki prihajata na evropski trg še letos – kot tudi najnovejši Ford Mondeo in EcoSport, opremljeni z 1.0 EcoBoost motorjem.
 
C-MAX in Grand C-MAX bosta na voljo tudi s sistemom povezav v vozilu SYNC s pomočjo v sili (Emergency Assistance) ter naprednimi tehnologijami za pomoč vozniku: aktivnim preprečevanjem naleta (Active City Stop), pomočjo za ohranjanje voznega pasu (Lane Keeping Aid), opozorilom za zapuščanje voznega pasu (Lane Departure Warning), samodejnim upravljanjem dolgih luči (Auto High Beam), nadzorom voznikove zbranosti (Driver Alert) in prepoznavanjem prometnih znakov (Traffic Sign Recognition).
 
Kupci bodo lahko izbrali tudi sistem informacij o vozilih v mrtvem kotu (Blind Spot Information System (BLIS)) in električno odpiranje prtljažnih vrat, novost pa bo tudi elegantna barva Burnished Glow.