Ford z največ priznanji Euro NCAP 2012

Aktualno

Ford je za leto 2012 osvojil tri od skupno sedmih priznanj za najboljša vozila v posameznih razredih Euro NCAP. Prehitel je vse izdelovalce avtomobilov, med zmagovalce pa so se uvrstili nova Kuga, novi Transit Custom in novi B-MAX.  Novi Kuga se je na prvo mesto zavihtel v razredu SUV, Transit Custom je zmagovalec razreda poslovnih […]

Ford je za leto 2012 osvojil tri od skupno sedmih priznanj za najboljša vozila v posameznih razredih Euro NCAP. Prehitel je vse izdelovalce avtomobilov, med zmagovalce pa so se uvrstili nova Kuga, novi Transit Custom in novi B-MAX. 

Novi Kuga se je na prvo mesto zavihtel v razredu SUV, Transit Custom je zmagovalec razreda poslovnih in družinskih kombijev, B-MAX pa je najvarnejši avto v kategoriji majhnih enoprostorcev. 

“Pri Fordu je varnost temeljna vrednota,” je povedal Stuart Southgate, direktor za varnost avtomobilov pri Fordu. “Odlične ocene organizacije Euro NCAP in uvrstitev naših vozil na prva mesta v posameznih razredih zaradi zagotavljanja varnosti predstavljajo priznanje našim oblikovalcem in inženirjem za njihov talent in uresničevanje vrednot.”

B-max se delno tudi po zaslugi varnosti dobro prodaja.

B-max se delno tudi po zaslugi varnosti dobro prodaja.

Euro NCAP je največja evropska neodvisna organizacija za varnost vozil. Priznanja odražajo uspešnost vozil pri ocenjevanju varnosti s preizkusnimi trčenji in razpoložljivost naprednih varnostnih tehnologij. V letu 2012 so novi B-MAX, nova Fiesta, nova Kuga in novi Transit Custom prejeli najvišjo oceno s petimi zvezdicami po novem sistemu ocenjevanja s preizkusnimi trčenji Euro NCAP. Ranger in Focus sta tudi ob strožjih zahtevah ocenjevanja v letu 2012 ohranila pet zvezdic, ki sta jih dosegla leta 2011.

Lani je Ford postal prvi izdelovalec avtomobilov, ki je skupno prejel sedem različnih priznanj Euro NCAP Advanced za široko paleto tehnologij, s katerimi je opremil različne modele v svoji pestri ponudbi. 

Michiel van Ratingen, glavni sekretar Euro NCAP, je povedal: “Euro NCAP podeljuje priznanja izdelovalcem, ki v svojih vozilih zagotavljajo visoko raven zaščite potnikom. A danes varnost pomeni več kot samo zaščito potnikov pri trčenju. Z razširitvijo naših preizkusov in ocenjevanja aktivnih varnostnih sistemov želimo vse udeležence v prometu osveščati in jim omogočiti, da izkoristijo prednosti varnih vozil z naprednimi sistemi na kar se da dostopen način ter tako prispevati k zmanjšanju števila prometnih nezgod.”