Show & Salon 2013: Grmenje v Stožicah

Avtomobilizem, Motociklizem, Saloni, Šport

V dvorani Centra Stožice bo 23. in 24. februarja vse posvečeno avto-moto športu! Ne bojte se, če se bo kadilo, saj bo to dim zažganih gum tekmovalcev v motokrosu, supermotu, minimotu, kartingu in z avtomobili. Karte se že prodajajo na eventim.si in vseh njihovih prodajnih mestih!  5. MotorSport Salon se zaradi opisanih atraktivnih dirk letos […]

V dvorani Centra Stožice bo 23. in 24. februarja vse posvečeno avto-moto športu! Ne bojte se, če se bo kadilo, saj bo to dim zažganih gum tekmovalcev v motokrosu, supermotu, minimotu, kartingu in z avtomobili. Karte se že prodajajo na eventim.si in vseh njihovih prodajnih mestih! 

5. MotorSport Salon se zaradi opisanih atraktivnih dirk letos imenuje 5. MotorSport Show & Salon. 

nastran uros 2013Med tekmovalci v supermotu je zagotovo glavno ime Uroš Nastran, ki je leta 2010 osvojil naslov evropskega prvaka v supermotu, razred Open. Do današnjega dne pa je že kar petkrat osvojil naslov državnega prvaka v supermotu in si s tem prislužil tudi kristalno čelado. Leta 2011 je bil motošportnik leta.

MX MolnarV disciplini motokros, ki bo ponudila gledalcem ogromne skoke, obljubljajo se tudi čez 15 metrov, bodo nastopili najboljši slovenski motokrosisti, ki so predvsem dobro znani v tujini. Denimo, 23-letni Klemen Gerčar iz Lukovice je kot član reprezentance osvojil  minulo leto 2. mesto na evropskem pokalu narodov. Na svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX3 je zasedel 4. mesto in zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v Orehovi vasi. 16-letni Tim Gajser, ki bo tudi nastopil v Stožicah v disciplini motokrosa, je aktualni mladinski svetovni in evropski prvak v kategoriji do 125 ccm! Med znanimi imeni so še Roman Jelen (dvakratni motošportnik leta, državni prvak v motokrosu, …), Aljoša Molnar (mladinski evropski podprvak  v motokrosu do 125 ccm leta 2009, aktualni državni prvak  motokrosu do 125 ccm), Rok Rus (aktualni pokalni zmagovalec v cross countryju, razred Junior) in ostali. 

fiat grande punto lema 2013V pokalnih dirkalnih fiat grande puntih bodo nastopile legende in mladinci avto športa. Med vozniki “legend” bodo prikazali svoje bogato dirkaško znanje večkratni reli prvaki bivše Jugoslavije in Slovenije: Aleš Pušnik, Andrej Jereb, Tomaž Kaučič, in mnogi drugi. Med mladinci bomo opazili mlade obetavne voznike pokala Grande Punto ekipe LEMA in mnoge ostale. Z njimi pa se bodo na sovozniških sedežih lahko zapeljali tudi obiskovalci! To je omogočeno prvič v Sloveniji!

Seveda pa bo v Stožicah potekala tudi množična razstava dirkalnikov, eksotičnih super športnih avtomobilov, dirkalne opreme in motociklov. Razstavljalci obljubljajo tudi nagradne igre ter srečanja in mogoče pogovore z znanimi dirkači.

Nedvomno gre za največjo avto-moto športno prireditev v Sloveniji pred pričetkom vsakoletne sezone. Prireditev bo v soboto in nedeljo odprta od 14. – 20. ure. 

Nakup vstopnic: eventim.si

Vstopnina:
odrasli: 20 € (člani AMZS, tekmovalci AŠ2005+AMZS, dijaki, študenti, upokojenci ter invalidi: 15 € – te vstopnice so samo v predprodaji)
dvodnevna: 35 € (dvodnevna člani AMZS, tekmovalci AŠ2005+AMZS, dijaki, študenti, upokojenci ter invalidi: 25 € – te vstopnice so samo v predprodaji)
VIP: 25 €
VIP dvodnevna: 42 €
otroci (do 6 let): brezplačno

Vstopnica vam omogoča tudi brezplačen prevoz z avtobusi LPP 3 ure pred in po prireditvi.

Na razstavnem prostoru našega medija Avto.Over.Net bo potekala nagradna igra s katero si boste lahko z malce truda prislužili vikend paket s Škodo Fabio RS!