Ford Turneo Connect odslej s 5 zvezdicami

Aktualno, Zanimivosti

Časi, ko so dostavna vozila in kompaktni kombiji po svoji robustnosti in varnosti zaostajala za osebnimi so mimo.

Časi, ko so dostavna vozila in kompaktni kombiji po svoji robustnosti in varnosti zaostajala za osebnimi so mimo. To odlično dokazuje Ford, ki je prav svojim dostavnim vozilom namenil izjemno bogato varnostno opremo. Euro NCAP pa je njihov zadnji izdelek – Turneo Connect ocenila s petimi zvezdicami za varnost.

Ford Tourneo Connect

Povsem novi Ford Tourneo Connect je prvi kompaktni kombi za prevoz oseb, ki mu je neodvisna ustanova za ugotavljanje varnosti s preizkusnimi trčenji Euro NCAP podelila najvišjo oceno s petimi zvezdicami.  Vsestranski Tourneo Connect je dosegel rezultat s 94 odstotki za zaščito odraslih potnikov, pri skupni zaščiti pa je osvojil 83 odstotkov. Najvišja ocena, ki jo je dosegel Tourneo Connect, je dopolnila odličen rezultat velikega kombija za prevoz oseb, saj je Tourneo Custom kot prvi in doslej edini v svojem razredu prejel oceno s petimi zvezdicami.

“Tourneo Connect aktivnim družinam zagotavlja prostornost in vsestranskost za najrazličnejše dejavnosti,” je povedal Stephen Lesh, glavni inženir programa Tourneo Connect pri Fordu Evropa. “To pomembno priznanje ustanove Euro NCAP dokazuje, da se obenem zavedamo, kako pomembna je varnost naših uporabnikov.”