Ford postal ekskluzivni dobavitelj za kolesarsko ekipo Team Sky

Zanimivosti

Ford je januarja 2016 objavil, da je sklenil večletno partnersko pogodbo z elitno ekipo Team Sky in bo njen ekskluzivni dobavitelj osebnih vozil in dostavnikov. Ekipa Team Sky, ki je v zadnjih štirih letih trikrat zmagala na legendarni dirki Tour de France, v rumeni majici pa sta na cilj prikolesarila Chris Froome in sir Bradley […]

Ford je januarja 2016 objavil, da je sklenil večletno partnersko pogodbo z elitno ekipo Team Sky in bo njen ekskluzivni dobavitelj osebnih vozil in dostavnikov.

Ekipa Team Sky, ki je v zadnjih štirih letih trikrat zmagala na legendarni dirki Tour de France, v rumeni majici pa sta na cilj prikolesarila Chris Froome in sir Bradley Wiggins, bo na dirkah od začetka leta 2016 uporabljala najsodobnejša Fordova vozila. Program dirk vključuje tudi tri vsakoletne ‘velike pentlje’: Tour de France, Giro d’Italia in Vuelta a España.

“Naše partnerstvo z ekipo Team Sky je fantastična priložnost, da se pridružimo temu izjemnemu športu in se povežemo z nadvse predanimi kolesarskimi navijači,” je povedal Anthony Ireson, direktor za trženjski marketing pri Fordu Evropa. “Partnerstvo nam omogoča, da najnovejše Fordova vozila predstavimo prav v središču dogajanja – tako zvestim kolesarskim navdušencem, ki navijajo na vsakem kilometru izjemno zahtevnih cestnih preizkušenj, kot tudi gledalcem ob televizijskih sprejemnikih povsod po svetu.”

Partnerska pogodba ekipi Team Sky omogoča dostop do palete Fordovih vozil na vseh ključnih področjih dirk in dopolnilnega programa.

V glavnini (pelotonu) bodo najbolj opazni karavani Ford Mondeo v značilni črno-modri barvni kombinaciji ekipe Team Sky, ki jih bodo uporabljali športni direktorji in mehaniki ekipe. Pridružila se jim bo pestra paleta drugih Fordovih vozil, ki bodo opremljena z ustreznimi tehnologijami za vse dirke in vsa okolja.

Vsi športni terenci Kuga in športni enoprostorci S-MAX pa tudi dva od karavanov Mondeo bodo opremljeni s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom, ki bo izjemno uporaben na grobih belgijskih tlakovcih in pri spustih z alpskih prelazov. Ta tehnologija stalno meri stik med kolesi in površino cestišča ter lahko v manj kot 20 milisekundah prilagodi porazdelitev navora med sprednjimi in zadnji kolesi.

“Ford je odličen partner ekipe Team Sky, saj imamo skupne ključne vrednote – z združevanjem tehnologije in inovacij se lotevamo specifičnih in spreminjajočih se izzivov okolja, ki zahteva izjemno zmogljivost,” je povedal sir David Brailsford, glavni direktor ekipe Team Sky. “Fordova paleta vozil bo imela pomembno vlogo v našem programu dirk, saj bo imela ekipa Team Sky vedno na voljo najprimernejša vozila za vsako okolje, ko si bomo prizadevali za še večji uspeh in še več zmag v letu 2016 in v prihodnosti.”

Partnerska naveza Ford–Team Sky se že odpravlja na prvo dirko evropske sezone, preizkušnje izziva Majorca Challenge se začnejo v četrtek, 28. januarja 2016.

ford-mondeo-kolesarstvo