Ford Focus ostaja naj prodajani na svetu

Aktualno

Ford Focus, lanski najbolje prodajani model na svetu, je ohranil svoje mesto tudi v prvem četrtletju 2013, ko se je število novo registriranih Focusov povečalo za 18 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2012.

Ford Focus, lanski najbolje prodajani model na svetu, je ohranil svoje mesto tudi v prvem četrtletju 2013, ko se je število novo registriranih Focusov povečalo za 18 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2012.

Na osnovi analize najnovejših Polkovih podatkov o številu registracij je bilo v četrtletju, ki se končalo 31. marca, po vsem svetu registriranih 288.724 Fordov Focus. 

Cena je zmerna, če želite imeti uporaben športnik za družinsko uporabo.

Cena je zmerna, če želite imeti uporaben športnik za družinsko uporabo.

Focusov položaj najbolje prodajanega osebnega vozila je utrdilo veliko povpraševanje na ključnih trgih, na primer v Veliki Britaniji, Braziliji in na Kitajskem. V Veliki Britaniji je bilo v tem četrtletju registriranih 25.081 vozil. V Braziliji je število znašalo 7.227 vozil, kar pomeni 18‑odstotno rast. Na Kitajskem, kjer je bilo v prvem četrtletju 2013 registriranih 104.065 vozil Focus, to v primerjavi s prvim četrtletjem 2012 pomeni 153-odstotno povečanje.

“Statistika je dovolj zgovorna,” pravi Roelant de Waard, podpredsednik oddelka za marketing, prodajo in storitve evropske podružnice Forda. “Naš globalni Focus je ubral prave strune za kupce po vsem svetu, saj ponuja izjemno tehnologijo, skrajno varčno porabo goriva, navdušujočo vozno dinamiko, vse to pa po zelo konkurenčni ceni.”

Evropske stranke lahko zdaj naročijo povsem novi Focus Electric – prvo povsem električno vozilo, ki ga Ford izdeluje v Evropi, v Saarlouisu v Nemčiji. Focus Electric je tudi prvi povsem električni osebni avtomobil, ki ga izdelujejo v Nemčiji neposredno na velikoserijskem tekočem traku.

Paradni konj Focus ST z 250 KM je Fordov prvi resnično svetovni osebni avto, saj je bil lansko leto predstavljen v severni Ameriki, letos pa še v azijski tihomorski regiji. 

Ford je pred nedavnim objavil prihod nove različice Focusa, ki bo prvi ne-hibridni družinski avto na bencinski pogon v Evropi z emisijami CO2, ki znašajo le 99 g/km. S pomočjo posebej umerjenega nagrajenega Fordovega 1,0-litrskega motorja EcoBoost s 100 KM bo Focus s porabo 4,3 l/100 km najvarčnejši avtomobil v svojem razredu.

“Ključno vlogo pri Focusovem svetovnem uspehu je stalni razvoj, kar dokazuje novi Focus 1,0 l EcoBoost z 99 g/km CO2, ki bo v Evropi predstavljen v začetku naslednjega leta,” je dodal de Waard. “Močnejši od Focusa prve generacije z 1,6-litrskim motorjem izpred manj kot desetih let obenem oddaja za 47 odstotkov manj CO2 in je pravi pričevalec Focusovega nenehnega razvoja, ki nikoli ne obstane.”

Da bi zadostili rastočemu povpraševanju strank po Focusu, so pri Fordu povečali zmogljivost proizvodnje. Julija je kot zadnja začela z globalno proizvodnjo vozil Focus tudi tovarna v mestu Pacheco v Argentini. Focusa zdaj izdelujejo v devetih tovarnah na štirih celinah. Tovarne v Nemčiji, ZDA, Rusiji, na Kitajskem, na Tajskem, v Vietnamu, na Tajvanu in v Argentini imajo skupno zmogljivost več kot 1,5 milijona vozil Focus na leto s hitrostjo več kot dve vozili na minuto.