Ford Fiesta najbolje prodajani majhen avto

Aktualno

Kupci so lani iz prodajnih salonov v povprečju vsaki dve minuti odpeljali novo Ford Fiesto, zato je to v skladu z evidenco podjetja za analize avtomobilskih podatkov JATO Dynamics najbolje prodajani majhen avto v Evropi. Ford je lani na 30 evropskih trgih, ki jih spremlja podjetje Jato, prodal 953.174 avtov, med katerimi je bilo 306.405 […]

Kupci so lani iz prodajnih salonov v povprečju vsaki dve minuti odpeljali novo Ford Fiesto, zato je to v skladu z evidenco podjetja za analize avtomobilskih podatkov JATO Dynamics najbolje prodajani majhen avto v Evropi.

Ford je lani na 30 evropskih trgih, ki jih spremlja podjetje Jato, prodal 953.174 avtov, med katerimi je bilo 306.405 Fiest. Ford je pred kratkim objavil, da je v letu 2012 v vseh 51 evropskih državah, v katerih posluje, prodal več kot 1,4 milijona vozil.

ford fiesta prodaja v 2012

Nova Ford Fiesta 2013

Fiesta je bila v prvih devetih mesecih leta 2012 tudi globalno najbolje prodajani avto v kategoriji B (manjši kompaktni), saj so po najnovejših podatkih o registracijah novih vozil podjetja Polk po vsem svetu prodali več kot 560.000 Fiest.

Ford je od začetka proizvodnje tega modela leta 1976 po vsem svetu prodal več kot 15 milijonov Fiest. V treh od štirih zadnjih let je Fiesta najbolje prodajani majhen avto v Evropi. V tem času so v Evropi prodali več kot 1,7 milijona Fiest, po vsem svetu pa kar 2,1 milijona.

Velika Britanija je bila najuspešnejši evropski trg za Fiesto v letu 2012. Po Fordovih podatkih so tam prodali 109.250 Fiest. Po vsej Evropi je bila med kupci Fieste najbolj priljubljena barva Frozen White.

Ford v Evropi trenutno uvaja novo Fiesto – prav v teh dneh prihaja v prodajne salone – s preoblikovano zunanjostjo in notranjostjo, na voljo pa je tudi z 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost – “Mednarodnim motorjem leta 2012”. Izpusti CO2 pri različici ECOnetic Technology, ki jo poganja 1,6-litrski dizelski motor Duratorq TDCi, znašajo samo 87 g/km.

Nova Fiesta je na voljo tudi s funkcijo MyKey, Fordovo tehnologijo, ki staršem omogoča vzpodbujanje varnejše vožnje in omeji tveganje mladih voznikov pri vožnji. Ford je novo Fiesto opremil tudi z možnostjo Ford SYNC, sistemom povezav v vozilu z glasovnim upravljanjem in funkcijo za pomoč v sili, ki potnike v vozilu v primeru nezgode neposredno poveže s telefonistom lokalne reševalne službe.

Poleg tega je Fiesta na voljo s tehnologijo Active City Stop za aktivno zaviranje pri nevarnosti naleta, ki lahko prepreči nezgodo ali znatno zmanjša njene posledice.