Fiat Srbija prejel nagrado Companybest 2012

Aktualno

Fiat je z investiranjem v Srbiji ustvaril eno najsodobnejših avtomobilskih tovarn v Evropi, kar je s svojim priznanjem potrdila tudi žirija Autobest. Ta je soglasno nagradila podjetje v Kragujevcu, ki se je iz stare tovarne spremenilo v vrhunski avtomobilski obrat.

Fiat je z investiranjem v Srbiji ustvaril eno najsodobnejših avtomobilskih tovarn v Evropi, kar je s svojim priznanjem potrdila tudi strokovna žirija Autobest.
 

Ta je soglasno nagradila podjetje v Kragujevcu, ki se je iz stare tovarne spremenilo v vrhunski avtomobilski obrat, največji v jugovzhodni Evropi.

0B7E7360-1C11-11E2-9F39-E7A465B94067

V tovarni v Kragujevcu je nedavno stekla proizvodnja Fiata 500L, novega Fiatovega kompaktnega MPV vozila, ki bo kmalu na voljo na 100 trgih po vsem svetu, vključno z ZDA.
 
500L je žirija uvrstila tudi med modele, ki se bodo potegovali za Autobestovo nagrado. Pet finalistov za nagrado Autobest 2013 (poleg Fiata 500L še Dacia Lodgy, Ford B-Max, Peugeot 301 in Škoda Rapid) bo svoje končne ocene dobilo v začetku decembra, kasneje bo sledila še slavnostna razglasitev rezultatov.
 
“Preoblikovanje, ki ga je doživela tovarna je izjmeno,” je povedal predsedujoči Autobesta Ilia Seliktar. “Ta Fiatova tovarna ima najsodobnejšo tehnologijo, ki je trenutno mogoča v tej industriji. Gre za eno najbolj sodobnih avtomobilskih tovarn v Evropi.”
 
Autobest je mednarodna neodvisna organizacija, ki se na Evropskih trgih osredotoča na vozila, ki predstavljajo najboljši nakup. Spremlja tudi prizadevanja in dosežke v avtomobilski industriji – investicije, nove zaposlitvene možnosti, porabo sredstev za ekološke pobude ter podporo razvijajočim regijam. Člani žirije Autobest prihajajo iz 15 evropskih držav, med katerimi je tudi Slovenija.