NCAP: Jeep, Peugeot, Suzuki in Mercedes

Aktualno

Euro NCAP je ponovno testiral in razbijal nova vozila. Tokrat so pod dobrogledom bila vozila znamk Jeep, Peugeot, Suzuki in Mercedes-Benz.

Euro NCAP je ponovno testiral in razbijal nova vozila. Tokrat so pod dobrogledom bila vozila znamk Jeep, Peugeot, Suzuki in Mercedes-Benz.

euro ncap jesen 2013

Prav vsi preizkušeni modeli, Cherokee, CLA, 2008 in SX4 so prejeli vseh pet zvezdic!

Naj izpostavimo, da novi Crossover Peugeot 2008, ki je bil lansiran 25. aprila letos, je bilo skupno prejetih že več kot 54.000 naročil strank iz 30. evropskih držav, od tega je bilo 25.000 naročil zabeleženih v Franciji. Na isti datum je bilo zabeleženih še 25.000 dodatnih naročil, kar je enakovredno dvema mesecema in pol proizvodnje. Izvedenke z najvišjima stopnjama opremljenosti, Allure in Féline, predstavljajo 71 % sestave prodanih vozil. Po zaslugi tako velikega števila kupcev Peugeot 2008 v kar štirih evropskih državah zaseda enega od prvih treh mest svojega tržnega razreda: – 2. mesto na Danskem, – 3. mesto v Franciji, na Portugalskem in Nizozemskem.

Serijsko ima Peugeot 2008:
– tempomat-omejevalnik hitrosti vozila, ESP (združuje sistem za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR), sistem za dinamični nadzor stabilnosti (CDS), pomoč pri zaviranju v sili (AFU) in elektronski razdelilnik zavorne sile (REF));
– zavorni sistem z zavornimi koluti na vseh štirih kolesih;
– šest varnostnih blazin (dve prednji, dve stranski in dve zavesasti),
– tritočkovna pritrdišča Isofix.

Peugeot 2008 izkorišča tudi vodilno mesto znamke s področja terciarne varnosti preko storitev Peugeot Connect SOS in Peugeot Connect Assistance. V primeru prometne nesreče se preko geolokalizacije določi položaj vozila in sprožijo se ustrezni intervencijski postopki. Na drugi strani pa Peugeot i-Cockpit vozniku nudi idealen položaj za vožnjo, tako da se skoraj zlije z vozilom in lahko povsem intuitivno dostopa do vseh upravljalnih stikal. Peugeot i-Cockpit združuje večfunkcijski volan manjših dimenzij, ki je nastavljiv po višini in globini, instrumentno ploščo v višini oči in 7-palčni zaslon na dotik v pollebdečem položaju.