ETCC Slovakiaring 2016 (Lema Racing)

Aktualno, KHD, Slovenija, Šport

Foto: ETCC Portugalec Fabio Mota je dirkač, ki je slovenski dirkaški ekipi Lemi Racingu privozil krstno uvrstitev na zmagovalni oder v Evropskem prvenstvu turnih avtomobilov. To mu je uspelo na prvi nedeljski dirki na dirkališču Slovakiaring! “Bil je zelo težak vikend, a nam je šlo zelo dobro. Ekipa Lema Racing mi je zagotovila zelo konkurenčen […]

Foto: ETCC

Portugalec Fabio Mota je dirkač, ki je slovenski dirkaški ekipi Lemi Racingu privozil krstno uvrstitev na zmagovalni oder v Evropskem prvenstvu turnih avtomobilov. To mu je uspelo na prvi nedeljski dirki na dirkališču Slovakiaring!

Fabio Mota

Fabio Mota

“Bil je zelo težak vikend, a nam je šlo zelo dobro. Ekipa Lema Racing mi je zagotovila zelo konkurenčen dirkalnik. Na Slovaškem sem nadaljeval s privajanjem na novo dirkaško serijo in tokrat zabeležil prvo uvrstitev na stopničke – tretje mesto, kateremu sem dodal še petega. Žal sem bil ta vikend zaznamovan s smrtjo svoje babice, kateri se za pozitiven vpliv na moje življenje, želim pokloniti s to uvrstitvijo na zmagovalni oder,” je bil po dirkah čustveno razpoložen Fabio Mota, ki je v svoji domovini med navijači izjemno priljubljen.

Igor Stefanovski

Igor Stefanovski

Drugi voznik Leme Racinga, Makedonec Igor Stefanovski, je z vikendom na Slovaškem manj zadovoljen. Na prvi dirki je osvojil sedmo mesto, medtem ko je na drugi odstopil.

Prvo dirko, ki je bila zaznamovana z diskvalifikacijo obeh dirkačev Krenek Motorsporta, tudi do dirke na Slovaškem vodilnega Čeha Petra Fulina, je dobil Švicar Kris Richard pred rojakom Petrom Riklijem (oba v Hondah). Na drugi dirki pa se je slika na vrhu ponovila, le da je tokrat Moto na tretjem mestu zamenjal Srb Mladen Lalušič.

V skupnem seštevku zdaj vodi Rikli, ki ima le točko prednosti pred Fulinom. Fabio Mota z 19 točkami zaostanka zaseda 7. mesto, Stefanovski je 10. Naslednja dirka bo čez dober mesec dni na legendarnem dirkališču Nürburgring Nordschleife!