Erik Logar: Rally Idrija – kakšen bo epilog?

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na družabnem omrežju Google Plus smo zasledili zanimiv zapis o dogodku, ki se je zgodil na zadnjem reliju v Idriji. Erik Logar, slovenski izkušeni avto-moto športni funkcionar je podal svoje osebno mišljenje.

Na družabnem omrežju Google Plus smo zasledili zanimiv zapis o dogodku, ki se je zgodil na zadnjem reliju v Idriji. Erik Logar, slovenski izkušeni avto-moto športni funkcionar je podal svoje osebno mišljenje. V razmislek ga v celoti objavljamo še tu, saj želimo vsem povedati kako nespametno početje je bilo tega ‘osebka’ na reliju, ki je zapeljal v nasprotno smer.

Erik Logar ob avtomobilu na dogodku MINI Rally 2013. Vir: facebook

Erik Logar ob avtomobilu na dogodku MINI Rally 2013. Vir: facebook

Erik Logar: “Štiri dni po zaključku relija Idrija me vse bolj zanima kakšen bo epilog. Pa saj je že vse znano, ve se kdo je osvojil katero mesto, bo rekla večina. Res je, v tekmovalnem smislu je vse znano. Mene pa bolj zanima kakšen bo epilog neumne poteze enega osebka, ki si je dovolil, da je le nekaj minut pred štartom drugega brzinca Čekovnik, s svojim osebnim vozilom zapeljal v nasprotno smer preizkušnje. Pri tem se ni oziral ne na navodila varnostnikov, ne na navodila sodnikov; še več, vsaj dva od njih je skušal dobesedno povoziti. Na srečo je vodstvo dirke reagiralo pravočasno, obvestilo predtekmovalna vozila ki so bila že na progi naj se zaustavijo in počakajo, da ‘nevarnost’ zapusti prizorišče. Prizorišče, za katerega je organizator pridobil vsa potrebna dovoljenja. A kot kaže si lahko direktor, oziroma predsednik uprave gozdne družbe privošči prav vse, četudi pri tem povzroča veliko nevarnost. To, da sam vodi podjetje, ki preverjeno precej bolj uničuje cestišče, na kateri je potekala preizkušnja preko Čekovnika, to ni pomembno. Pomembno je, da lahko kadarkoli si sam zaželi pride na svoj vikend. Vedeti je potrebno, da je organizator vse stanujoče ob trasi obvestil o zapori, pri tem se je celo pripetilo, da je nekdo obvestilo nemudoma zmečkal in ga zabrisal v obraz tistemu, ki ga je prinesel. In potem bo znova manjšina (kolikor mi je znano velika večina ne nasprotuje reliju na tej trasi), prevladala nad večino. In če se v primeru letošnje samovoljne vožnje v nasprotno smer ne bo nič zgodilo, potem je prevlada manjšine nad večino, vsaj kar se tiče brzinca preko Čekovnika, zelo verjetna že naslednje leto. Zato srčno upam, da bodo policija oziroma druge pristojne inštitucije, znale sankcionirati tako nevarno početje.

Ob koncu pa še pohvala Igorju in ekipi za izvedbo dirke, ter vsem nastopajočim, ki so pokazali lepe in drzne vožnje. Znova številno občinstvo ob progi je bilo zelo zadovoljno!”

Na reliju Idrija 2013 je sicer zmagal Aleks Humar z Renault Cliom R3 ter s tem postal državni prvak.