Novo doma: Nissan Note 2013

Aktualno, Novo doma, Novosti

Novi Nissan Note je začetek vznemirljivega novega vala Nissanovih izdelkov in sedaj se je že zapeljal tudi na slovenske ceste. Zasnovan ter konstruiran je kot prihajajoč drzen tekmec med vozili segmenta B.

Novi Nissan Note je začetek vznemirljivega novega vala Nissanovih izdelkov in sedaj se je že zapeljal tudi na slovenske ceste. Zasnovan ter konstruiran je kot prihajajoč drzen tekmec med vozili segmenta B.

nissan note 2013 novo doma

Za razliko od različic modela Note, ki so v prodaji na drugih trgih, ima evropski model edinstven dizajn sprednjega dela kot tudi čudovito oblikovana stranska ogledala z vgrajenimi smerniki.

Model je bil prvič predstavljen marca 2013 na avtomobilskem salonu v Ženevi. Novi Note ne nadaljuje zgolj tradicije prednosti svojega predhodnika, temveč tudi izkorišča ideje in inženirske inovacije, predstavljene pri Nissanovih revolucionarnih modelih Juke in Qashqai. Novi Note z osredotočenostjo na inovacije in splošno dostopne tehnologije zagotavlja popolno izkušnjo lastništva, ki v celoti izpolnjuje zahteve in pričakovanja kupcev, naveličanih ustaljenih lastnosti, dodatkov in omejitev številnih najbolje prodajanih majhnih avtomobilov.

Čiste linije njegove silhuete nakazujejo dinamični potencial novega vozila Note in predstavljajo aerodinamične lastnosti avtomobila v primerjavi z drugimi vozili tega razreda. Novi Note je postavljen na Nissanovo lahko V-platformo in njegova zunanjost združuje dolgo medosno razdaljo ter kratke previse, kar ustvarja videz športnosti in okretnosti. Boka avtomobila označuje dramatična linija „Squash“, ki daje profilu vtis močne dinamike. Linija je tako poimenovana zaradi ostrih kotov, pod katerimi se odbija hitro se premikajoče žogice za skvoš prek igrišča.

Nissan postaja sinonim za razvoj priročnih in uporabnih vsakodnevnih tehnologij, saj v podjetju verjamejo, da vrhunske lastnosti in funkcije ne bi smele biti rezervirane le za prestižne modele vozil po neupravičeno visokih cenah. Eden izmed takšnih zadev je denimo Nissanov sistem varnostnega ščita – Safety Shield, ki je tako na evropskem tržišču prvič predstavljen prav z modelom Note. Odlikujejo ga preprosta zasnova in napredna dizajn ter konstrukcija, sestavljen pa je iz paketa premišljeno uporabljenih tehnologij, ki v resničnem svetu nudijo otipljive prednosti. Sistem za opozorilo pred vozili v mrtvem kotu, opozorilo pred nenamerno spremembo voznega pasu in napreden sistem za zaznavanje premikajočih se predmetov predstavljajo nepremagljivo kombinacijo in novo raven pomoči vozniku.

Sistem Safety Shield ne zagotavlja zgolj izboljšanega zavedanja voznika o okolici, temveč predstavlja tudi Nissanove sposobnosti dizajna in inženiringa. Vsi trije sistemi zajemajo podatke z ene same širokokotne kamere, nameščene na zadku vozila. Ker so vse tri tehnologije sistema Safety Shield odvisne od kamere, nameščene na prtljažnih vratih, je ohranjanje neoviranega pogleda prek te naprave največjega pomena. Nissanovi inženirji so v ta namen razvili optimalno rešitev – v kamero vgrajen sistem za pranje in sušenje z odpihovanjem, ki skozi posebno šobo s stisnjenim zrakom posuši oprano lečo. Poleg tega, da novi Note daje voznikom med vožnjo po cesti večji občutek varnosti, tudi zagotavlja večjo samozavest pri manevriranju na majhnih prostorih. Voznik se počuti varno ob zavedanju, da mu bo sistem pomagal z zaznavanjem skritih nevarnosti. Na ta način je bistveno zmanjšana nevarnost nenamernih trkov in poškodb površine vozila, ki bi običajno zahtevali obisk avtoličarske delavnice, in pomaga pri zmanjševanju skupnih stroškov lastništva.

Novi Note se ponaša s še eno tehnologijo v tem razredu vozil – sistemom Around View Monitor. Nissanov priznani sistem parkirne pomoči z več kamerami za pogled s ptičje perspektive zagotavlja jasen in neoviran prikaz okolice vozila. Poleg tega je v novi Note vgrajena najnovejša različica Nissanovega navigacijskega sistema Connect, ki združuje satelitsko navigacijo, možnost povezave prek funkcije Bluetooth ali USB-priključka ter povezave naprav iPod/iPhone v en uporabniški vmesnik z upravljanjem zaslona na dotik. Novi sistem vsebuje tudi tehnologijo Google „Pošlji v avto“ (Send to Car), s pomočjo katere lahko vozniki načrtujejo svojo pot, še preden dejansko sedejo za volan avtomobila.

Prečiščene linije, funkcionalni volanski obroč.

Prečiščene linije, funkcionalni volanski obroč.

V notranjosti potnikom na zadnjih sedežih je na voljo dovolj prostora za noge, majhne podrobnosti, kot so zadnja vrata, ki se odpirajo pod kotom skoraj 90 stopinj, pa so bile zasnovane z namenom olajšanja življenja lastnikom modela Note z družinami. Prtljažni prostor prav tako nudi največ praktičnosti in uporabnosti med vozili tega razreda po zaslugi inteligentnega sistema Karakuri za razporejanje prtljage, kompleta IMS za popravilo pnevmatike, ki je serijsko nameščen pod dno prtljažnika, pregrade Karakuri, s katero lahko razdelite preostali prtljažni prostor na dva dodatna nivoja, ter drsnega mehanizma zadnje klopi (od Acenta Look dalje), ki omogoča pridobitev dodatnih 86 litrov tovornega prostora v prtljažniku – v osnovi je sedaj velik 325 litrov z možnostjo povečanja prostornine do 411 litrov z zloženimi zadnjimi sedeži.

Novi Note poganja paleta treh motorjev: 1,2-litrski bencinski motor z močjo 59 kW (80 KM), 1,2-litrski motor DIG-S s tlačnim polnjenjem in močjo 72 kW (98 KM) in 1,5-litrski turbodizelski motor dCi z močjo 66 kW (90 KM). Vse različice so serijsko na voljo v kombinaciji s sistemom Stop/start, ki izključi delovanje motorja pri mirovanju in zagotavlja nizke vrednosti izpustov CO2 – celo do 95 g/km pri dizelskem motorju in 99 g/km pri bencinski različici. Poraba pri kombiniranem voznem ciklu znaša od 4,7 l/100 km pri 1,2-litrskem šibkejšemu bencinskem motorju do 3,6 l/100 km pri 1,5-litrskem motorju dCi. Novi Note je na voljo z dvema menjalnikoma: petstopenjskim ročnim menjalnikom in opcijskim brezstopenjskim samodejnim menjalnikom pri različici z 1,2-litrskim motorjem DIG-S.

Dinamičnost vožnje z modelom Note dopolnjuje šasija, ustvarjena za zahteve evropskih cest. Evropske modele so že od samega začetka projekta Note razvijali v centrih NTCE, zaradi česar jih odlikujejo prilagojene nastavitve krmiljenja, blaženja, vzmetenja in stabilizacijskega droga.

Novi Note je na voljo s petimi paketi opreme – Visia, Acenta, Acenta Look, Tekna in Premium. Vsi modeli so serijsko opremljeni s sistemom ponovnega zagona Stop/start, šestimi varnostnimi blazinami in tempomatom/omejevalnikom hitrosti. Srednje opremljeni modeli z nivojem opreme Acenta imajo tudi klimatsko napravo, možnost povezave Bluetooth, električno pomična okenska stekla, po višini nastavljiv voznikov sedež in zunanja ogledala ter ročaje v barvi karoserije. Modeli z opremo Acenta in Acenta Look so za doplačilo na voljo tudi z Nissanovim izboljšanim navigacijskim in komunikacijskim sistemom Nissan Connect z zaslonom, občutljivim na dotik in sistemom AVM.

Najceneje boste do svojega Nissana Note prišli, če se boste odločili za različico 1.2 Visia, ki stane 12.500 evrov. Dizelski Note Visia vas bo stal 14.800 evrov. Doplačilo za samodejni menjalnik znaša 1.000 evrov.