Dvamilijonti Fiat 500 dostavljen v Nemčijo

Zanimivosti

Kultni Fiatov model, ki je pred nekaj dnevi obeležil 60. obletnico, je danes dosegel novo prelomnico: dva milijona prodanih vozil. To je le eden iz niza najnovejših dosežkov velikega malega avtomobila, ki je v dolgi zgodovini obstoja podrl že številne rekorde in osvojil nagrade. Šest milijonov prodanih vozil v šestdesetih letih obstoja zajema še štiri milijone […]

Kultni Fiatov model, ki je pred nekaj dnevi obeležil 60. obletnico, je danes dosegel novo prelomnico: dva milijona prodanih vozil. To je le eden iz niza najnovejših dosežkov velikega malega avtomobila, ki je v dolgi zgodovini obstoja podrl že številne rekorde in osvojil nagrade. Šest milijonov prodanih vozil v šestdesetih letih obstoja zajema še štiri milijone prodanih vozil predhodnika iz leta 1957: že ta številka pove veliko o vplivu modela Fiat 500 na družbo ter pojasni, zakaj se je avtomobil zasidral v kolektivno zavest in osvojil že štiri generacije voznikov.

Odmevna okrogla številka dva milijona prodanih avtomobilov je zelo pomembna, saj je bila dosežena v zgolj desetih letih od začetka prodaje in odraža svetovni uspeh modela. Prodaja se v 100 državah po svetu in je najbolj priljubljeni mestni avtomobil v Evropi: vodi v osmih državah, v šestih pa je med prvimi tremi. Vse od leta 2007 beleži stalno rast prodaje in 80 odstotkov prodanih avtomobilov se vozi po cestah zunaj domače Italije. Samo v Nemčiji je bilo od leta 2007 prodanih 200.000 avtomobilov.

Ne čudi torej dejstvo, da je bil dvamilijonti prodani avtomobil dostavljen v Nemčijo. Fiat 500 je model z najhitrejšo medletno (med letoma 2016 in 2017) rastjo tržnega deleža v Nemčiji in se uvršča med deset najboljših v razredu A. Fiat 500 je tudi avtomobil znamke FCA z najvišjimi ocenami pri zadovoljstvu kupcev v Nemčiji, enako velja za vse modele družine 500, ki imajo višje ocene pri zadovoljstvu kupcev kot referenčni nemški tekmeci v tem razredu.

Dvamilijonti avtomobil je kupila vzgojiteljica Melanie iz Münchna, prava predstavnica milenijcev, ki se raje ozirajo v prihodnost kot v preteklost, enako velja za model Fiat 500. Izbrala je novo športno različico Fiat 500S, ki jo odlikujeta drzna oblika in privlačna serijska oprema. Različica si ostaja zvesta, toda še nikoli ni bila bolj povezana: informacijsko-razvedrilni sistem UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik ter najsodobnejšima sistemoma Apple CarPlay in Android AutoTM za povezavo s pametnim telefonom.

Prepoznavne linije, športen sprednji in zadnji odbijač, vgrajene meglenke, spojlerji in stranske obrobe po meri, ekskluzivni poudarki (kljuke na vseh vratih ter pokrovi in obrobe ogledal) v satenasto grafitni barvi, zatemnjena zadnja stekla, kromiran zaključek izpušne cevi, sprednje zračne šobe v črni barvi in odločna spodnja mreža hladilnika v obliki satja. Platišča R16 v matirani črni barvi so posebna. Avtomobil je rdeče barve Passione, pod pokrovom motorja pa se skriva 0,9-litrski TwinAir s 77 kW (105 KM).

Zgodba tega konkretnega avtomobila je ujeta v besede samega modela Fiat 500 v zanimivem videoposnetku, ki si ga lahko ogledate tukaj. Pripoved se začne v karoserijski in ličarski delavnici tovarne, v kateri je bil avtomobil proizveden, nadaljuje na montažni liniji in naprej v prodajnem salonu v Nemčiji, v katerem mlada lastnica že navdušeno čaka, da sede za volan svojega Fiata 500.

To razmišljanje, značilno za milenijce, dobro povzema slogan »Forever Young« praznovanja 60. obletnice v izjemnem letu, ki ga zaznamujeta kar dve posebni seriji: številčno omejena serija, ki je bila predstavljena na ženevskem avtomobilskem salonu, in serija 500 Anniversario, ki je nastala po navdihu obdobja »dolce vita«.

Ena od skrivnosti svetovnega uspeha modela 500 je stalen razvoj z novimi različicami in posebnimi serijami, denimo 500C by Gucci, 500 by Diesel in najnovejšo 500 Riva ali »najmanjšo jahto na svetu«. Različni ustvarjalni svetovi se zlivajo v avtomobil, ki je priljubljen, vznemirljiv in presenetljiv, vedno v koraku s časom in hkrati zasidran v kolektivni zavesti ter presega meje avtomobilskega sveta.