Doživetje inovacij in vozil BMW

Aktualno, Zanimivosti

BMW Group Slovenija skupaj s pooblaščenimi trgovci vozil BMW od 5. 4. do 8. 4. 2012 na letališču v Lescah organizira poseben dogodek BMW JoyDrive Tour 2012. Udeleženci poldnevnega dogodka lahko izkusijo vožnjo z…

BMW Group Slovenija skupaj s pooblaščenimi trgovci vozil BMW od 5. 4. do 8. 4. 2012 na letališču v Lescah organizira poseben dogodek BMW JoyDrive Tour 2012.

 
Udeleženci poldnevnega dogodka lahko izkusijo vožnjo z najnovejšimi modeli BMW v različnih voznih situacijah ter v praksi spoznajo inovacije BMW ConnectedDrive.
 
900B7A56-7FB8-11E1-8C90-4FAE65B94067
 
Dogodek BMW JoyDrive Tour z atraktivnim programom predstavi številne novosti znamke BMW na enem mestu. V programu dogodka so tako interaktivne predstavitve inovacij BMW Connected Drive, aktivne vaje in panoramska vožnja z različnimi modeli BMW. Na dogodku lahko udeleženci izboljšajo svoje vozne sposobnosti pod vodstvom strokovnih inštruktorjev BMW. Poleg tega so udeleženci predpremierno lahko prvič v Sloveniji v t.i. ambientu »closed room« od blizu vidijo tudi BMW serije 6 Gran Coupe, ki na trg prihaja junija 2012.
 
Vozni park dogodka BMW JoyDrive je res impresiven. Na voljo so različni modeli in motorske različice. Predstavljeni so novi BMW serije 3, serije 1, serije 5 Gran Turismo, X5, serije 5, serije 6 Coupé in serije 7.
 
B5364236-7FBB-11E1-8C90-4FAE65B94067
 
Spodaj opisujemo le nekaj pomembnejših utrinkov JojyDrive dogodka.
 
BMW ActiveHybrid 5
 
Del dogodka je tudi predstavitev hibridne tehnologije BMW. Predstavljen je novi ActiveHybrid 5, ki ga je že možno naročiti tudi pri pooblaščenih prodajalcih vozil BMW v Sloveniji. BMW ActiveHybrid 5 združuje moč motorja z notranjim izgorevanjem in elektromotorja in tako zvišuje učinkovitost kot tudi užitek v vožnji vozil blagovne znamke BMW. ActiveHybrid 5 prvič združuje 6-valjni vrstni motor BMW TwinPower Turbo, sistem električnega pogona in 8-stopenjski avtomatski menjalnik.
 
Najnovejša generacija tehnologije BMW ActiveHybrid k temu doda tudi odličen in učinkovit nadzor upravljanja z energijo. Vse to daje BMW ActiveHybrid 5 uravnoteženo delovanje in varčnost porabe energije prvovrstnega razreda vozil premium.
 
BMW Connected Drive
 
BMW ConnectedDrive se nanaša na vse inovacije, ki temeljijo na omrežjih in zagotavljajo dodatno udobje, infozabavo in varnost. Pomenijo povezanost voznika z vozilom in preko njega tudi z okolico. Na dogodku BMW JoyDrive Tour 2012 bodo predstavljene zadnje novosti paketa storitev BMW ConnectedDrive, ki so na voljo v Sloveniji in zagotavljajo nadaljnjo optimizacijo udobja, varnosti in infozabave v vozilu. Od sistema Surround View do opozorilnika pri menjavi voznega pasu, BMW Head-Up projektorja, BMW Apps in še mnoge druge inovacije Connected Drive.
 
Estetski vrhunec: BMW serije 6 Gran Coupé
 
S svetovno premiero na 82. avtomobilskem salonu v Ženevi 2012 je BMW predstavil enega izmed vrhuncev, medtem ko sočasno jasno sporoča svoj vstop v nov segment vozil: BMW serije 6 Gran Coupé. Dizajn in inovativna oprema prvega štirivratnega kupeja znamke BMW utelešata simbol ekskluzivnega užitka v vožnji v luksuznem razredu. Značilna sorazmerja kupeja blagovne znamke BMW in oblikovne značilnosti BMW serije 6 tvorijo osnovo za estetsko zunanjost, ki jo definira dinamičen in eleganten slog. Notranjost BMW serije 6 Gran Coupé nudi koncept usmerjenosti k vozniku, ki je značilen za premium blagovno znamko, skupaj z visoko stopnjo potovalnega udobja v dovršenem, luksuznem potniškem prostoru.
 
BMW serije 6 Gran Coupé je 4-sedežnik, ki zagotavlja velikodušno potovalno udobje tudi na zadnjih sedežih. Tretji sedež je na voljo v ponudbi osnovne opreme in se lahko uporablja za krajša potovanja. Po zaslugi zložljivih naslonjal zadnjih sedežev, se lahko 460-litrska prtljažna prostornina poveča na 1.265 litrov.
 
80589F44-7FB8-11E1-BE0F-4FAE65B94067
 
BMW serije 6 Gran Coupé bo v začetku junija 2012 na voljo z dvema motorjema s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Vrstni bencinski 6-valjnik v BMW 640i Gran Coupé razvije 235 kW (320 KM), medtem ko doseže vrstni dizelski 6-valjnik v BMW 640d Gran Coupé največjo moč 230 kW (313 KM). Septembra 2012 prihaja tudi BMW 650i Gran Coupé, ki ga poganja novi V8 motor s 330 kW (450 KM).
 
Vsi modeli so opremljeni z 8-stopenjskim športnim avtomatskim menjalnikom. Poleg funkcije samodejnega izklopa in zagona motorja, odigra pri manjši porabi goriva pomembno vlogo tudi način vožnje ECO PRO (osnovna oprema). Najmočnejši model bo prav tako na voljo z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona xDrive.
 
Novi BMW M5
 
Novost, ki združuje ultra dinamično poslovno limuzino z dirkaškim pogonom in najmodernejšo tehnologijo podvozja. Novi BMW M5 je na tem, da nadaljuje tradicijo svojih predhodnikov.
 
Peta generacija uspešne zmogljive limuzine v premium segmentu; novi BMW M5 je dinamičen visoko zmogljiv avtomobil s štirimi vrati in petimi sedeži; konsistenten nadaljnji razvoj koncepta vozila, ki se je začel leta 1984 s prvo generacijo BMW M5; privlačen dirkalni potencial združen s praktičnostjo limuzine.
 
A95881FE-7FBB-11E1-BE0F-4FAE65B94067Svetovna premiera na novo razvitega visoko zmogljivega motorja BMW M: 4.4-litrski V8 motor z visoko vrtilno frekvenco in paketom tehnologij M TwinPower Turbo – ta vključuje tehnologijo Twin Scroll Twin Turbo, izpušni zbiralnik Cross-Bank, neposredno vbrizgavanje bencina High Precision Injection in popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov VALVETRONIC; 412 kW (560 KM) pri 6,000–7,000 vrt/min, največji navor: 680 Nm od 1,500 vrt/min; prenos moči brez zakasnitve, značilna potisna sila BMW M.
 
Občutno izboljšana uravnoteženost med zmogljivostjo in porabo goriva: pospešek od 0 do 100 km/h v 4,4 sekundah, od 0 do 200 km/h v 13,0 sekundah, največja hitrost: 250 km/h (305 km/h s paketom za voznika M Driver’s Package), povprečna poraba goriva glede na testni cikel EU: 9,9 litrov/100 km; moč motorja za 10 odstotkov večja od predhodnika, največji navor izboljšan za 30 odstotkov, manjša poraba goriva za več kot 30 odstotkov; obsežna vgradnja inovativnih ukrepov Efficient Dynamics, med drugim tudi funkcija Auto Start/Stop in regeneracija zavorne energije.
 
Prenos moči na zadnja kolesa preko sedemstopenjskega menjalnika z dvojno sklopko M DCT Drivelogic; avtomatska izbira prestav za izboljšanje trakcije; Launch Control; Low Speed Assistance; avtomatsko aktiviran način parkiranja; prestavna ročica iz programa BMW M; usnjen volan s prestavnimi stikali BMW M.
 
6AF8F622-7FBC-11E1-82D4-4FAE65B94067
 
V uvodnem terminu za medije je bil najavljen in predstavljen tudi projekt BMW eko regata, ki bo potekal 19. maja 2012 na Bledu.
 
Na dogodku BMW Joy Drive Tour so tudi predstavljeni atraktivni izdelki v okviru ponudbe originalne opreme BMW, s poudarkom na novi dodatni originalni opremi za novi BMW serije 3 Limuzina. Predstavljena je nova kolekcija platišč, tudi za modele M in dodatno opremo BMW Performance.
 
Predstavljeni so tudi najnovejši izdelki iz kolekcij BMW Motorsport, BMW Yachtsport, BMW Golfsport in tokrat premierno tudi BMW Athletics.