Člani ekipe Pesakrompir pred prvo dirko sezone 2018

Avtomobilizem, KHD, Slovenija, Šport, Top

Ekipa Pesakrompir bo v nedeljo premierno nastopila na vztrajnostni, 4-urni dirki z dirkalnikom Renault Twingo Leme Racinga. Vozniško zasedbo bodo tokrat tvorili Iztok Franko, Grega Premrl, Ghaith Al Falasi in Luka Gregorič. Dirka bo potekala na poligonu Gaj in bo prva izmed štirih, ki bodo štele za pokalno prvenstvo AŠ 2005 v vztrajnostnih dirkah pokala […]

Ekipa Pesakrompir bo v nedeljo premierno nastopila na vztrajnostni, 4-urni dirki z dirkalnikom Renault Twingo Leme Racinga. Vozniško zasedbo bodo tokrat tvorili Iztok Franko, Grega Premrl, Ghaith Al Falasi in Luka Gregorič.

Dirka bo potekala na poligonu Gaj in bo prva izmed štirih, ki bodo štele za pokalno prvenstvo AŠ 2005 v vztrajnostnih dirkah pokala Lema Renault Twingo.

Twingo Cup Adria

Twingo pokal vsako leto pridobi obilo na svoji priljubljenosti in razširjenosti

Franko, ustanovitelj ekipe, je sredstva za pripravo dirkalnega Twinga zbral s pomočjo platforme Adrifund. Ta omogoča, da se projektu s svojo podporo pridruži kdorkoli in na ta način postane “souporabnik” dirkalnika.

Iztok Franko: “Na dirko se kot ekipa odpravljamo z željo po dobrem rezultatu, a še večji poudarek dajemo mednarodnem povezovanju ljudi. Iskreno sem vesel in zadovoljen, da nam je s skupnimi močmi uspelo sestaviti dirkalnik, za katerega bo ta dirka tudi prvi pravi test. Ob tej priložnosti še enkrat hvala vsem sodelujočim v projektu.”a

Premrl-Ošlaj, Rally Citta di Bassano 2015

V ekipi Pesakrompir bo nastopil tudi Grega Premrl

Ob Franku bodo v ekipi Pesakrompir nastopili še trije dirkači. Prvič bo na slovenskih tleh dirkal predstavnik Združenih arabskih emiratov Ghaith Al Falasi, na bližnjem vzhodu dobro poznani tekmovalec v driftu. Odlične čase je moč ponovno pričakovati tudi od Grege Premrla, lanskega državnega prvaka Slovenije v reli diviziji 2. Mesto četrtega člana ekipe bo zapolnil Luka Gregorič, ki bo s Frankom tokrat prvič združil moči v isti ekipi.