Citroën naznanil svojo prihodnost v WTCC

Avtomobilizem, KHD, Šport

Foto: Citroën Racing Citroën Racing pa si v naslednji sezoni seveda ne bo vzel počitka na vseh prvenstvih. S programom FIA WTCC, ki se ga je ekipa lotila na začetku leta 2014, bo zaključila šele po koncu tretjega tekmovalnega obdobja. Ekipa Citroën Total, ki je od svojega prihoda na dirkalne steze postala za zgled tekmecem, […]

Citroën WTCC

Foto: Citroën Racing

Citroën Racing pa si v naslednji sezoni seveda ne bo vzel počitka na vseh prvenstvih. S programom FIA WTCC, ki se ga je ekipa lotila na začetku leta 2014, bo zaključila šele po koncu tretjega tekmovalnega obdobja. Ekipa Citroën Total, ki je od svojega prihoda na dirkalne steze postala za zgled tekmecem, bo ciljala na ubranitev naslovov svetovnega prvaka med konstruktorji in vozniki. Dirkalnika Citroën C-Elysée WTCC bosta zaupana voznikoma, ki sta v tej disciplini skupaj dosegla šest od zadnjih osem naslovov svetovnega prvaka*. To sta Argentinec, José María López in Francoz, Yvan Muller.

“V želji po optimizaciji naših virov bomo branili naša naslova svetovnega prvaka z ekipo, v katero bosta vključeni dve uradni vozili,” je nadaljeval Yves Matton. “Sezoni se bo pridružil nov ambiciozni proizvajalec, zato si obetamo še višjo raven tekmovalnosti. Pechito in Yvan sta vajena skupnega dela, njun prioritetni cilj pa je uspeh ekipe. Naslednje leto bosta morala še bolj trdno stopiti skupaj, da bosta Citroënu pomagala uspešno zaključiti program. Ostali dirkalniki Citroën C-Elysée WTCC, ki so bili zaupani zasebnim voznikom, bodo nastopili z ekipo Sébastien Loeb Racing.”

Citroën WTCC

Citroën WTCC (Foto: Citroën Racing)

“Zadnji dve leti sta nedvomno najlepši sezoni v moji karieri. Izjemno sem vesel, da bom lahko tudi v sezoni 2016 še naprej sodeloval z ekipo Citroën Racing,” je izjavil Pechito López. “Vsi skupaj se bomo še naprej trudili, da bo Citroën C-Elysée WTCC ostal dirkalnik, po katerem se vsi zgledujejo. Naš cilj je ubraniti naša naslova!”

“Ponosen sem, da sem lahko sodeloval v trenutno najbolj uspešni ekipi prvenstva FIA WTCC. Še bolj pa sem ponosen na to, da sem bil izbran za tistega, ki bo še naprej branil barve Citroëna,” dodaja Yvan Muller. “Privaditi se bomo morali na novo podobo ekipe, vendar pa se bomo lahko zanesli na talent in izkušnje članov ekipe, kar nam bo pomagalo obdržati isto raven odličnosti.”