MyLink z nagrado SMARTBEST 2013

Aktualno, Zanimivosti

Žirija vodilnih avtomobilističnih novinarjev iz 15 držav Srednje in Vzhodne Evrope, je radiu s povezavo Chevrolet MyLink podelila nagrado SMARTBEST 2013. Organizacija AUTOBEST je sistem opisala kot »inovativno, preprosto in cenovno zelo dostopno tehnologijo«. Nagrada SMARTBEST je bila prvič podeljena lani.

Žirija vodilnih avtomobilističnih novinarjev iz 15 držav Srednje in Vzhodne Evrope, je radiu s povezavo Chevrolet MyLink podelila nagrado SMARTBEST 2013. Organizacija AUTOBEST je sistem opisala kot »inovativno, preprosto in cenovno zelo dostopno tehnologijo«. Nagrada SMARTBEST je bila prvič podeljena lani.

Organizacija AUTOBEST je edina mednarodna neodvisna žirija, ki se posveča izključno rastočim trgom. Pri glasovanju o zmagovalcih natečajev organizacije AUTOBEST so najpomembnejša merila cena, servisna mreža in distribucija nadomestnih delov. Člani žirije AUTOBEST so iz 15 držav Srednje in Vzhodne Evrope in predstavljajo trg, ki ima več 300 milijonov prebivalcev.. Vsi člani žirije so ugledni avtomobilistični novinarji in zelo cenjeni v svojih državah. AUTOBEST je druga največja neodvisna žirija na področju avtomobilizma v Evropi.

Chevrolet Trax

Tehnologija Chevrolet MyLink prikazuje vsebino pametnega telefona na 7-palčnem barvnem zaslonu na dotik z visoko ločljivostjo ter omogoča preprost dostop do telefonskih imenikov, osebnih predvajalnih seznamov, zbirk fotografij in videoposnetkov ter drugih shranjenih datotek in podatkov. Radio MyLink omogoča dostop do posebnih aplikacij, na primer navigacije BringGo ter aplikacij za prepoznavanje govora in pretakanje zvoka. Združljive naprave je mogoče povezati prek priključka USB ali povezave Bluetooth. Za prenosne predvajalnike glasbe in pametne telefone, ki ne uporabljajo povezav USB ali Bluetooth, je na voljo tudi namenska vtičnica.

»Zaradi te inovativne, preproste in cenovno zelo dostopne tehnologije lahko vsi potniki med vožnjo uživajo v svoji najljubši glasbi in informativnih oddajah ter se pogovarjajo s svojimi bližnjimi,« je obrazložil Ilia Seliktar, predsednik žirije organizacije AUTOBEST. »Chevrolet MyLink s pomočjo pametnih telefonov v avto prenaša najrazličnejše razvedrilne in informativne funkcije, od navigacijskega sistema do vaše najljubše radijske postaje,« je še dodal.

chevrolet trax armaturna plošča 2013

Chevrolet MyLink je na voljo v več Chevroletovih modelih, med drugim tudi v novem majhnem športno-terenskem vozilu Trax. Poleg prejetja nagrade SMARTBEST, se je Chevrolet s športno-terenskim vozilom Trax uvrstil tudi med pet finalistov za nagrado AUTOBEST 2014. Zmagovalec bo objavljen sredi letošnjega decembra.